Gabriela Firea, reacție furibundă după discuția redeschiderii școlilor: „Va fi o nenorocire! Vor fi mii de îmbolnăviri!”

Gabriela Firea, reacție furibundă după discuția redeschiderii școlilor:
Gabriela Firea, reacție furibundă după discuția redeschiderii școlilor: "Va fi o nenorocire! Vor fi mii de îmbolnăviri!"

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, și-a exprimat vehement părerea cu privire la redeschiderea școlilor. Aceasta este total împotriva acestei decizii și explică pericolele la care sunt expuse toate categoriile de vârstă.

Gabriela Firea nu este de acord cu redeschiderea școlilor

Gabriela Firea a postat pe Facebook, în urmă cu puțin timp, un mesaj prin care își exprimă public dezacordul privind redeschiderea școlilor. Edilul Capitalei explică traumele provocate elevilor prin purtarea în permanență a măștilor. În plus, cei mici nu ar putea să respecte cu strictețe măsurile de prevenție, putând să contacteze și să transmită virusul categoriilor de persoane expuse la risc.

Copii cu mască de protecţie mi se pare o imagine dureroasă. Sfâşietoare. Iar pentru elevii din clasele mici, aproape imposibil. Sunt foarte activi, nerăbdători, aleargă, se mişcă…e normal! De aceea sunt copii!

Am spus şi ieri, şi aseară, la TV, că nu văd ca pe o soluţie bună redeschiderea grădiniţelor şi a şcolilor după 15 mai. Este, încă, foarte periculos! Virusul e printre noi! Din ce în ce mai agresiv!

Copiii, prin natura lor, nu vor putea respecta cu strictele măsurile sanitare şi de distanţare socială. Se vor contamina, vor face forme uşoare (Slavă Domnului!) dar vor transmite coronavirusul cadrelor didactice şi părinţilor, bunicilor. Va fi o nenorocire! Vor fi mii de îmbolnăviri!

Una este ca un copil să poarte o oră-două masca de protecție, supravegheat de părinți, pentru a se putea deplasa în siguranță și este cu totul diferit să fie nevoit să o poarte 4-5 ore, chiar mai mult, la cursuri.
Statistica noastră relativ sub control, pentru că se testează infim, va fi dată peste cap. Atunci să vedem cum va fi gestionată o criză majoră!

Ne-a ferit Cerul până acum! Și nu e vorba de statistici! Ci de viata oamenilor! Haideți să nu stricăm tot ce am obținut cu eforturi imense până acum.

„Se pot găsi soluții pentru încheierea anului școlar, inclusiv pentru clasele terminale”

Gabriela Firea face apel la profesori și la toate instituțiile statului. Aceasta își exprimă optimismul cu privire la încheierea anului școlar în condiții optime, fără a fi expuse unui risc major toate categoriile de persoane. În același timp, primarul crede într-o relansare a economiei în viitorul apropiat, însă oferă drept exemplu țările din vest care au dezvoltat strategii economice optime relansării.

„Să protejăm în continuare copiii, seniorii, bolnavii cronici! Se pot găsi soluții pentru încheierea anului școlar, inclusiv pentru clasele terminale. Avem atâția profesori buni care pot contribui cu idei valoroase!

Concluzionând : sub nicio formă nu aș fi de acord cu reînceperea cursurilor! Am fost prima care a cerut închiderea școlilor pentru protejarea copiilor, a cadrelor didactice, a familiilor! Și ce-am mai fost certată și pusă la zid în public! Sunt ultima care voi cere redeschiderea școlilor pe 15 mai.

Dar, cu toată tăria, cred că ne trebuie urgent un plan serios pentru relansarea treptată a economiei. Nu vom mai putea rezistă mult timp cu motoarele economiei încetinite. Aici să ne concentrăm mai bine și să privim cu respect spre țările civilizate, de unde putem prelua modele de bune practici„, a declarat Gabriela Firea astăzi.

Urmăriți Playtech.ro și pe