Gabriela Firea, reacție explozivă după anunțul lui Orban privind înghețarea creșterii alocațiilor: „Nu le pasă de copii!”

Gabriela Firea, reacție explozivă după anunțul lui Orban privind înghețarea creșterii alocațiilor: „Nu le pasă de copii!”
Gabriela Firea, acuzații grave la adresa Guvernului Sursă foto: Facebook Gabriela Firea

Gabriela Firea reacționează dur după ce Ludovic Orban a anunțat în urmă cu două zile că nu există bani în bugetul statului pentru o nouă creștere a alocațiilor în luna iulie. Anunțul vine după ce însăși coaliția și-a asumat creșterea treptată a alocațiilor în mai multe tranșe până la dublarea acestora.

Gabriela Firea face acuzații grave

Fostul primar al Capitalei face acuzații grave privind sustragerea promisiunii Guvernului cu privire la creșterea treptată a copiilor, având în vedere faptul că legea dublării alocațiilor a fost votată de Parlament.

„Nu le pasă de copii! Nu le pasă de familiile din România! Parlamentul a decis dublarea alocaţiilor copiilor! Guvernul de dreapta a anulat dublarea şi a decis doar creşterea în trepte a alocaţiilor copiilor, până la dublare.

Acum, Guvernul este împotriva oamenilor îşi încalcă până şi decizia privind creşterea în trepte şi îngheaţă alocaţiile copiilor! O ruşine! Cei de la putere nu sunt în stare să respecte nici măcar ce decid ei”, transmite Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

Acuzațiile fostului primar vin la puțin timp după ce președintele Camerei Deputaților a anunțat că în acest an nu există resurse pentru creșterea alocațiilor care ar fi trebuit să aibă loc în luna iulie.

„Au mai apărut păreri… Nu aş vrea să comentez. Sunt convins că vom ajunge la o soluţie. PNL, şi nu numai PNL, majoritatea acestei coaliţii a hotărât o formă la Senat prin care creşterea alocaţiilor s-a făcut numai de la 1 ianuarie.

Hai să fim cinstiţi, nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creştere a alocaţiilor în acest an dacă vrem să le creştem şi la anul. Şi ca atare, noi susţinem formula de creştere a alocaţiilor care s-a făcut la 1 ianuarie să nu se mai facă de la 1 iulie, ci să se facă de la anul”, a spus Orban, în cursul zilei de luni, la Pitești.

PSD, despre rolul partidelor aflate la guvernare

Potrivit comunicatului transmis de social-democraţii, partidele aflate la guvernare au responsabilitatea de a găsi soluţii pentru dezvoltarea economică şi asigurarea resurselor pentru creşterea nivelului de trai.

„Actuala coaliţie de guvernare nu a avut niciun moment intenţia de a respecta promisiunile făcute înainte de alegeri cu privire la creşterea eşalonată a alocaţiilor pentru copii.

Chiar cu o zi înainte de finalul anului 2020, pe 30 decembrie, senatorii PNL, USR PLUS şi UDMR au votat cot la cot anularea tranşelor 3 şi 4 din calendarul asumat de Cîţu şi Orban prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 123 din 31 iulie 2020″, se arată în comunicatul PSD, potrivit Agerpres.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI