Gabriela Firea, măsura care îi vizează pe toți bucureștenii. Începe chiar de astăzi

Gabriela Firea, măsura care îi vizează pe toți bucureștenii. Începe chiar de astăzi
Gabriela Firea, măsura care îi vizează pe toți bucureștenii. A început chiar astăzi

Programul „Sunt imun la COVID?“ a debutat la Arena Națională, unde primii 500 de bucureșteni urmează să fie testați în vederea stabilirii gradului de imunizare la coronavirus. „În curând vom afla în ce măsură este răspândit noul virus la nivelul Capitalei“, a anunțat Gabriela Firea.

500 de bucureșteni, testați ACUM la Arena Națională

A început testarea bucureștenilor în cadrul programului „Sunt imun la COVID?“, menit să stabilească gradul de imunizare la noul coronavirus al locuitorilor Capitalei. Toate pregătirile necesare din punct de vedere medical și logistic au fost făcute, potrivit edilului Bucureștiului.

„Primii 500 de bucureșteni sunt testați astăzi pentru depistarea de anticorpi Covid. Până acum, avem 2.000 de persoane înscrise. Am lansat programul pentru a vedea, pe baze științifice, câți oameni au fost deja afectați, având în vedere că testarea extinsă este singurul mod de realizare a acestui lucru.

Procesul de testare este sigur, nedureros și adaptat rigorilor sanitare din această perioadă – personalul medical verifică temperatura cu termometru non-contact și va purta mască de protecție.

Medicul recoltează o picătură de sânge din deget, după o dezinfectare prealabilă, cu un ac steril de unică folosință, printr-o metodă similară celei de verificare a glicemiei la pacienții diabetici. În 15 minute, fiecare participant află dacă are anticorpi, așadar dacă a avut infecția și a dobândit imunitate la Covid-19“, a declarat Gabriela Firea.

Unde vă puteți înscrie

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, 10.500 de bucureșteni au fost selectați pentru a participa la campania de testare, iar primii 500 cuprinşi în eşantion vor face astăzi testul de tip anticorpi împotriva virusului Sars-Cov2. Metoda de eșantionare a fost elaborată de EPIET (Programul European de Training pentru Epidemiologie Intervențională), în colaborare cu cele 6 primării de sector din Capitală.

„Ce ne dorim cu acest proiect este evident: să aflăm care este situaţia în Capitală, pentru ca, pe baza unor date certe, să putem lua treptat măsurile de revenire la normalitate şi de restartare a economiei“, a mai spus Firea.

La final, rezultatele se vor regăsi în studiul realizat de Institutul de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“.

Înscrierea online continuă pe pagina https://assmb.ro/page/testareanticorpi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI