Gabriela Firea le promite angajaților din spitale locuințe de serviciu. Când vor putea intra în posesia lor

Gabriela Firea le promite angajaților din spitale locuințe de serviciu. Când vor putea intra în posesia lor
Gabriela Firea le promite angajaților din spitale locuințe de serviciu

Gabriela Firea le promite angajaților din spitale că se vor putea muta în locuințele de serviciu de la 1 septembrie 2019. Primăria Capitalei a plătit deja 70 de locuințe și urmează să mai achiziționeze încă 530. Cei care se vor muta în aceste locuințe vor plăti chirii cuprinse într 97 și 110 lei.

Gabriela Firea le promite angajaților din spitale locuințe de serviciu

Primarul general al Capitalei a vorbit, la începutul ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB), că angajații din spitale vor beneficia de locuințe de serviciu de la 1 septembrie. Măsura a fost implementată, susține Gabriela Firea, pentru a-i determina pe cei care lucrează în spitale să nu mai plece în străinătate din cauza prețurilor ridicate la chirii.

Deocamdată, au fost achiziționate 177 de locuințe, însă doar 70 dintre ele au fost achitate. Primăria urmează să achiziționeze în total 600 de locuințe de serviciu pentru cadrele medicale. Chiriile pentru aceste locuințe vor avea prețuri cuprinse între 97 și 110 lei.

„Mai facem azi nu pas important în privinţa proiectului prin care îi determinăm pe cei care lucrează în spitalele din Bucureşti să nu mai plece în străinătate pentru că nu au locuinţe sau chiriile sunt foarte mari. Eu am propus un proiect, care a fost votat, prin care Primăria Capitalei achiziţionează 600 de locuinţe pentru cadrele medicale. Am reuşit să achiţionăm 177 de astfel de locuinţe, iar 70 dintre ele sunt deja achitate, 107 vor fi plătite în perioada următoare, practic, de pe data de 15 august se fac repartiţiile, iar de la 1 septembrie cadrele medicale se vor muta efectiv în locuinţele de serviciu.

Va fi o chirie modică, subvenţionată, între 97 şi 110 lei. Precizez că nu este vorba de locuinţe sociale, ci de serviciu penteru angajaţii din spitale”, a declarat Gabriela Firea.

CGMB a aprobat trecerea în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Bucureşti (ASSMB) a 70 de locuinţe achiziţionate de Primăria Municipiului București.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI