Gabriela Firea, invitat de onoare la nunta fiicei lui Gigi Becali. Cei doi se judecă, însă, de câțiva ani

de: Diana Radu
03 11. 2019

Fiica cea mare a lui Gigi Becali s-a căsătorit. Cununia civilă a avut loc la un hotel de lux, iar invitați au fost numai unul și unul. În mod surprinzător, patronul FCSB a invitat-o chiar și pe Gabriela Firea cu care s-a judecat în instanță, la nunta fiicei sale, Teodora.

Gabriela Firea, invitat de onoare la nunta fiicei lui Gigi Becali. Pentru ce a dat-o în judecată Becali pe Firea, primarul Capitalei

Gigi Becali a invitat-o pe Gabriela Firea, primarul Capitalei la nunta fiicei sale, Teodora

Patronul FCSB a nvitat-o pe Gabi Firea la nunta fiicei, la câteva zile după ce a chemat-o la tribunal. Finanțatorul clubului FCSB, Gigi Becali, a dat-o în judecată pe Gabriela Firea pentru 680.000 de euro într-un litigiu care datează din 2010. Latifundiarul din Pipera este nașul de căsătorie al Gabrielei Firea, iar aceasta va ajunge în instanță în calitate de primar al Capitalei.

Tot scandalul a plecat de la despăgubirile datorate de Primăria Capitalei în urma exproprierii unui teren deținut de finanțatorul FCSB. Dosarul în care Gigi Becali a dat-o în judecată pe Gabriela Firea pentru 680.000 de euro a fost înregistrat în urmă cu patru zile, iar primul termen nu a fost încă stabilit.

„Litigiul are ca obiect contestarea despăgubirilor datorate reclamantului în urma exproprierii pentru cauza de utilitate publică a unui teren în suprafață de 1.733 metri pătrați. Valoarea despăgubirilor solicitate de reclamant este de 14.869.486 lei (2.000 EUR/mp). Instanța de fond a stabilit cuantumul despăgubirilor la 4.598.140 lei (595 EUR/mp). Instanța de apel a admis apelul Municipiului București și a stabilit valoarea despăgubirilor la 3.409.000 lei (446 EUR/mp) și cheltuieli de judecată în sarcina lui Becali George”, se arată un document.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul formulat de George Becali şi a trimis apelul spre rejudecare la Curtea de Apel București. Curtea de Apel Bucureşti a admis apelul şi a schimbat în parte sentința civilă nr. 1737/28.09.2012, în sensul că a stabilit cuantumul despăgubirilor la suma de 4.205.798,64 lei şi a obligat intimatul reclamant să plătească apelantei pârâte cheltuieli de judecată în sumă de 3.000 lei, reprezentând onorariu de expertiză. Primăria Municipiului Bucureşti a declarat recurs la Înalta Curte de Casație şi Justiţie, iar recursul a fost admis, decizia recurată fiind casată iar cauza trimisă spre rejudecare către Curtea de Apel Bucureşti”, se mai arată în document.