Gabriela Firea, despre prăpădul din București după câștigarea alegerilor de către Nicușor Dan: „factura la întreținere se va dubla”

Gabriela Firea, despre prăpădul din București după câștigarea alegerilor de către Nicușor Dan:
Gabriela Firea, despre prăpădul din București după câștigarea alegerilor de către Nicușor Dan: "factura la întreținere se va dubla" Sursă poză: epochtimes-romania.com

Gabriela Firea se arată extrem de supărată și de neîndreptățită după rezultatele exit-poll, în care Nicușor Dan ar avea toate șansele să preia conducerea Primăriei Capitalei. Actualul edil explică cum a fost asociată cu toate figurile politice negative care au condus țara, fără ca ea să aibă nicio legătură cu acestea.

Gabriela Firea, asociată cu Ion Iliescu, Năstase și Dragnea

În ciuda încrederii pe care o avea în bucureșteni, Gabriela Firea a fos detronată de Nicușor Dan cu o diferență de 7 procente, cel din urmă conducând detașat cu 47,8%, față de contracandidata sa principal, Gabriela Firea, care a obținut doar 38,2%, potrivit rezultatelor exit poll București, CURS-Avangarde.

Gabriela Firea a menționat în prima sa declarație după aflarea rezultatelor, că nu există învingători sau învinși până la aflarea rezultatelor oficiale.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Aflându-se la sediul de campanie, edilul Capitalei a răbufnit, ea fiind comparată deseori cu personaje politice neagreate de cetățeni. Aceasta acuză rivalii politici de folosirea unor arme nedrepte împotriva sa, scopul fiind eliminarea de la PMB.

„În loc să vorbim despre poluare, să vorbim despre gropile de deşeuri, care aparţin de Ministerul Mediului, să vorbim despre grădiniţe, creşe, şi aşa mai departe, am vorbit despre Ion Iliescu, fostul preşedinte al PSD, retras din activitatea publică de ani de zile.

Dacă dumneavoastră găsiţi o alăturare între activitatea mea la Primărie şi domnul Ion Iliescu, atunci putem să decidem orice şi rezultatul poate fi oricare. Asocierea mea cu domnul Adrian Năstase, fostul preşedinte al PSD, retras de asemenea de foarte mult timp din activitatea publică. Merge cu nepoţeii în parc.
Dar, ce să vedeţi, în această campanie s-a vorbit despre domnul Adrian Năstase, eu fiind urmaşa domniei sale, total incorect, nedrept şi lipsă de respect faţă cetăţeni”, a declarat Gabriela Firea la sediul de campanie, potrivit Digi24.

Legătura dintre Dragnea și Gabriela Firea

Gabriela Firea susține că este una dintre puținele persoane care s-a luptat cu Liviu Dragnea și care i s-a opus. Ea se declară nemulțumită pentru asocierea cu acesta și cu evenimentul din 10 august, huiduit de milioane de români.

„S-a vorbit despre domnul Dragnea, care ştim unde este. Doi ani de zile am fost printre puţinii colegi care s-a luptat real cu ceea ce făcea la acel moment domnul Dragnea. Acum s-a şters totul cu buretele, eu sunt omul lui Dragnea şi, ce să vezi, nu trebuie să fiu votată.

Manipulări grosiere, care sunt convinsă că vor fi decontate de cei care nu au dorit să discutăm despre Bucureşti, despre problemele Capitalei, ci m-au asociat cu 10 august, deşi n-am nicio legătură cu acel eveniment nedorit, şi mi-am spus punctul de vedere la acel moment, cu Ion Iliescu, Adrian Năstase, Liviu Dragnea. Mai aveau să mă compare cu cine ştie ce dictatori din altă ţară şi erau lucrurile complete”, a afirmat Firea.

Potrivit actualului edil al Capitalei, Nicușor Dan are în plan reducerea la maxim a subvențiilor, astfel încât costul transportului public să crească radical, precum și întreținerea și alte tipuri de plăți.

„A anunţat că doreşte să facă un audit, să reducă la maximum, până la eliminarea totală, subvenţiile, astfel încât transportul public în comun să coste de la 1,3 lei la 6 lei, iar factura la întreţinere să se dubleze”, a spus aceasta.