Gabriela Firea, atac violent la adresa lui Ludovic Orban. În ce pericol sunt bucureștenii: „Niciodată nu s-a întâmplat ce se petrece acum”

Gabriela Firea, atac violent la adresa lui Ludovic Orban. În ce pericol sunt bucureștenii: „Niciodată nu s-a întâmplat ce se petrece acum”
Gabriela Firea, acuzații grave la adresa lui Ludovic Orban

Gabriela Firea revine în fața cetățenilor cu noi acuzații grave aduse liderului PNL, Ludovic Orban. Aceasta îl consideră vinovat de toate lucrurile care nu merg bine în București, începând cu sutele de gunoaie care stau aliniate pe străzile Capitalei, inclusiv în sectorul 1. Fostul Primar General al Bucureștiului i-a certat, de asemenea, și pe bucureștenii care l-au ales pe Ludovic Orban și partidul pe care îl reprezintă, întrebându-i dacă nu se simt responsabili pentru problemele existente în oraș.

“Domnul Orban este autorul moral al acestei coaliții monstruoase”

Capitala României se află de săptămâni bune “în paragină”, fiind neglijată de persoanele cu funcții de decizie. Din păcate, problemele cu care se confruntă cetățenii par să nu aibă o rezolvare rapidă, ceea ce înseamnă că disconfortul este departe de a fi înlăturat.

Mii de bucureșteni se tem să mai iasă în parcuri de frica căpușelor, a insectelor și a șobolanilor, în timp ce gunoaiele din sectorul 1 formează munți la marginea străzilor. Gabriela Firea a intervenit marți seară pentru a-i reproșa liderului PNL, dar și celor care l-au votat, despre situația actuală.

”Eu i-aș întreba pe fidelii domnului Orban dacă nu se simt cumva și ei responsabili pentru ceea ce se întâmplă în București, pentru că domnul Orban este autorul moral al acestei coaliții monstruoase în Capitală și care nu reprezintă electoratul din Capitală, și anume o alianță forțată și chinuită între PNL și USR PLUS, doar pentru a câștiga aceste primării, nu și pentru a face treabă pentru cetățeni.

Din păcate, PNL va pierde puncte importante în Capitală tocmai pentru că a vrut puterea cu tot dinadinsul, dar s-a văzut că nu pentru a oferi soluții pentru Capitală”, a declarat Gabriela Firea, într-o intervenție la “Punctul de întâlnire”.

„Dacă în timpul mandatului meu ar fi fost o zi situația actuală, vă spun că ar fi fost meeting în Piața Victoriei”

Gabriela Firea și-a arătat supărarea și nemulțumirea cu privire la lipsa de acțiune în fața problemelor existente în București. Aceasta susține că, cetățenii ar fi reacționat mult mai agresiv dacă ea s-ar fi aflat a conducerea Primăriei, ceea ce reprezintă o nedreptate. Deputatul PSD susține că problema serviciilor de utilitate publică nu a mai existat până acum la acest nivel de gravitate.

“ Este un oraș mare, european, cu multe probleme structurale, greu, dar niciodată nu s-a întâmplat ceea ce se petrece acum. Au fost atâția primari și după Revoluție și înainte de Revoluție, am fost și eu în ultimii patru ani.

În ciuda oricăror disensiuni politice și a oricăror constrângeri bugetare, serviciile de utilitate publică au avut continuitate, pentru că ele sunt protejate de Legea infrastructurii critice. Vorbim aici de apă, de canalizare, de salubritate, de termoficare.

Dacă în timpul mandatului meu ar fi fost o zi situația actuală, care este deja de câteva săptămâni, eu vă spun că ar fi fost meeting în Piața Victoriei, ar fi fost meeting în fața Primăriei, ar fi venit peste mine în casă să mă scoată cu forța, spunând că este inacceptabil.

Votanții care acum tac. Tac și consideră că este ceva normal să fie întreaga populație pusă în pericol. Acest argument că sunt niște probleme cu contractul de salubritate de la Sectorul 1 nu stă în picioare nicăieri în lume. Dacă primăria, prin Consiliul Local, sau noul primar doreau să rezilieze acest contract, trebuiau să urmeze calea legală, dar asigurând, în paralel, serviciul de utilitate publică”, a spus Gabriela Firea, la Antena3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI