Anunțul momentului! Prin ce metodă vrea Gabriela Firea sa-l înlăture pe Nicușor Dan de la conducerea Primăriei Capitalei

Anunțul momentului! Prin ce metodă vrea Gabriela Firea sa-l înlăture pe Nicușor Dan de la conducerea Primăriei Capitalei
Gabriela Firea i-a acuzat pe cei de la PNL și USR de atacuri dure în campania electorală

Gabriela Firea nu-și găsește liniștea după aflarea rezultatelor oficiale anunțate de BEC. Primarul Capitalei nu admite că Nicușor Dan va prelua în scurt timp PMB, astfel că, se simte obligată să ia măsuri pentru a împiedica acest lucru. Soția lui Florentin Pandele susține că voturile au fost fraudate și dorește să facă apel în instanță pentru a obține o renumărare a voturilor.

Gabriela Firea nu se lasă învinsă

Gabriela Firea a făcut în urmă cu puțin timp apel la cooperarea Guvernului cu privire la renumărarea voturilor din anumite secții. Aceasta a explicat că există dovezi care atestă că au existat omisiuni în contorizarea corectă a voturilor, motiv pentru care dorește o anchetă mai amplă care să elucideze aceste discrepanțe majore între rezultate.

Sursă poză: digi24

„Din respect pentru democrație, cred că Guvernul trebuie să accepte să se numere din nou voturile din București. Dacă acest guvern PNL, care a organizat alegerile, dorește să planeze o suspiciune asupra faptului că în București s-au fraudat alegerile, atunci să nu găsească o soluție de bună voie.

Chiar dacă nu mai suntem în termen (de depunerea a contestației – n.red.), este voința organizatorului, deci Guvernul României, să decidă numărarea voturilor în București și în toate cele șase sectoare. Este voința organizatorului”, a spus Gabriela Firea, miercuri, la sediul PSD.

Fostul edil al Capitalei și-a continuat discursul, explicând o parte dintre neregulile pe care le-a întâmpinat. De asemenea, Gabriela Firea își exprimă regretul că nu a apucat să depună contestația în timp util, dar chiar și așa, speră că lucrurile vor avea loc așa cum este normal și corect.

„Noi nu am depus contestația pentru că foarte târziu au fost încărcate toate aceste procese verbale și destul de greu ne-au parvenit. Din nefericire, am găsit foarte multe inadvertențe, deficiențe, procese verbale semnate în alb, procese verbale mâzgâlite, completate, modificate, completate cu carioca peste pix, în defavoarea mea. Inadvertențe între cifre dintre procesele verbale din ceea ce era și este pe site-ul AEP”, a declarat aceasta, potrivit digi24.

La ce metodă va apela în caz de forță majoră

Gabriela Firea susține că luptă pentru drepturile cetățenilor, iar tot ce dorește este să li se facă dreptate și să li se facă cunoscute doleanțele politicile, unul din drepturile electorale fundamentale.

Aceasta susține că, indiferent de rezultatele renumărării voturilor, importantă este transparența și identificarea reală a acestor omisiuni, fie că este vorba de fraudă sau de erori umane.

„Dacă vrem să apărem în fața cetățenilor ca nișe persoane oneste și care respectăm legea, trebuie făcute toate demersurile. Dacă vom reuși cu renumărarea, dacă nu, în instanță. Pentru că este votul cetățenilor și nu este normal să planeze suspiciuni atât de mari.

Dacă este fraudă, așa cum noi credem, măcar s-o scoatem la lumină. Dacă nu este, să spunem că au fost niște erori umane și care oricum nu schimbau ierarhia. Eu oricum am acceptat votul, mi-am strâns lucrurile din birou, nu mă cramponez, nu mă țin de scaun, nu mă leg.

Nu-mi pare rău de job, nu-mi pare rău de funcție, îmi pare rău de cetățenii care au votat altceva și a ieșit altceva”, a mai spus Gabriela Firea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI