Gabriela Firea, anunț ireal pentru români: ”Vor munci toată viata, nu se vor mai putea bucura de pensie!”

Gabriela Firea, anunț ireal pentru români: ”Vor munci toată viata, nu se vor mai putea bucura de pensie!”
Gabriela Firea contestă măsurile anunțate de PNL

Pensiile sunt subiect de scandal, din nou, după ce liberalii au anunțat că vor să creacă vârsta de pensionare a femeilor din România, pentru a elimina inechitățile. În același timp, fostul edil al Capitalei acuză guvernarea liberală că nu se ocupă de anularea pensiilor speciale, așa cum au promis în campanie. 

Gabriela Firea, despre majorarea vârstei de pensionare la femei: „Vor munci toată viața”

Gabriela Firea spune că PNL nu acordă șansa românilor de a se bucura de pensie, după o viață de muncă și îi acuză pe aceștia că au anulat măsurile luate de PSD pentru creșterea colectării la bugetul de pensii.

„Românii vor munci toatā viata, pânā nu se vor mai putea bucura sānātosi de pensie! Asta vrea puterea “de dreapta”.

După ce ne-a acuzat că dezinformām despre creșterea vârstei de pensionare, după ce a negat vehement că s-ar fi discutat în guvern în legāturā cu acest subiect, ministrul PNL al muncii confirmă explicit că vârsta de pensionare va crește în rândul femeilor de la 61 la 65 de ani.”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook. 

În plus, fostul primar al Capitalei acuză ministrul Muncii că nu vrea să anuleze pensiile speciale, asta în contextul în care au promis în campania electorală că ele vor dispărea.

„În schimb, Guvernul PNL-USR a anulat măsurile PSD pentru creșterea colectării la bugetul de pensii și vrea să crească transferul din Pilonul I în Pilonul II, adâncind și mai mult deficitul la pensii.

Iar dna Turcan spune că pensiile speciale nu sunt o problemă! Dupā ce s-au bātut cu pumnul în piept, în campanie, cā le vor anula. 

Deci, în loc să se ocupe de inechități, de cei care fac evaziune și de reducerea profiturilor uriașe ale firmelor private care gestionează banii de pensii ai românilor, guvernul pune presiune pe cei care muncesc cinstit.”, a mai spus Gabriela Firea.

Ministrul Muncii, anunț despre vârsta de pensionare

Ministrul Muncii a anunțat că vârsta de pensionare pentru femei va crește, ajungând la 65 de ani, adică egală cu cea a bărbaților.

Guvernul dorește să implementeze un plan treptat de egalizare a vârstei de pensionare, având în vedere că femeile ieșeau la pensie la 61 de ani până acum.

„Pe actuala lege, noi avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare spre 65 de ani, deja asumat până în anul 2030. Acum, vârsta de pensionare a femeilor este 61,7, la anul va fi mai mult. Din ce în ce mai mult, până în anul 2030, așa prevede actuala legislație. Vârsta de pensionare a bărbaților și a femeilor va fi egală”, a adăugat Turcan.

Ministrul Muncii a mai explicat faptul că doar în Polonia mai există diferențe între vârsta de pensionare la femei și la bărbați.

În plus, a continuat, Raluca Turcan, va exista o nouă lege a pensiile până la finalul 2022, iar din 2023, oamenii își vor putea accesa dosarul privat de pensie și în format electronic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI