Gabriela Firea, acuzații grave la adresa Guvernului PNL: „A arătat clar că nu doreşte să majoreze nici pensiile și nici alocațiile copiilor”

Gabriela Firea, acuzații grave la adresa Guvernului PNL: „A arătat clar că nu doreşte să majoreze nici pensiile și nici alocațiile copiilor”
Gabriela Firea, acuzații grave la adresa Guvernului PNL: "A arătat clar că nu doreşte nici să majoreze

Gabriela Firea atacă Guvernul PNL acuzându-l pentru refuzul de a majora pensiile și alocațiile. Potrivit primarului Capitalei, oricât de grea ar fi situația economică a țării, drepturile cetățenilor ar trebui să aibă prioritate.

Guvernul PNL ar trebui să ia exemplul țărilor din Europa

Președintele PSD București, Gabriela Firea, judecă aspru Guvernul Orban pentru faptul că nu se gândește la interesele cetățenilor. Aceasta susține că în ciuda unei economii deficitare cauzată de contextul actual al pandemiei de COVID-19, cetățenii ar trebui să beneficieze de anumite drepturi, precum majorarea pensiilor, în cazul vârstnicilor, și al alocațiilor, în cazul copilașilor.

De asemenea, Gabriela Firea face referire la faptul că în această perioadă de guvernare nu s-au văzut investiții pentru crearea și dezvoltarea unor condiții de viață mai bune pentru cetățeni.

Eu cred că, din păcate pentru el, Guvernul PNL a arătat clar că nu doreşte nici să majoreze pensiile şi nici să majoreze alocaţiile pentru copii. (…) Ieri în Parlament a fost respinsă ordonanţa de urgenţă care proroga termenul pentru creşterea alocaţiilor pentru copii.

Eu înţeleg din punct de vedere economic orice situaţie dificilă cu care se poate confrunta un Guvern, numai că citim şi noi presa străină, presa din Europa în special, şi vedem că acolo toate Guvernele care, chiar dacă s-au împrumutat, oricum în condiţii mai bune decât ale noastre, au dus acele împrumuturi către zonele strategice. (…)

Dacă populaţia nu e o zonă strategică, mă refer la sănătate, educaţie şi, de asemenea, la factorul social, atunci care sunt priorităţile noastre, pentru că nici nu am văzut ca în această perioadă să se investească foarte mult într-o autostradă, spre exemplu„, a spus Firea, la Antena 3.

Fiind întrebată despre ce crede vizavi de prorogarea termenelor pentru pensii și alocații de către Executiv, primarul Capitalei a subliniat faptul că orice Guvern care vrea binele cetățenilor ar trebui să facă acest lucru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI