Gabriela Firea a anunțat când va începe testarea gratuită pentru COVID-19 în București. Cine va beneficia

Gabriela Firea a anunțat când va începe testarea gratuită pentru COVID-19 în București. Cine va beneficia
Gabriela Firea a anunțat când va începe testarea gratuită pentru COVID-19 în București. Unde se pot înscrie persoanele interesate

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a dezvăluit luni seară când va începe testarea bucureștenilor pentru COVID-19. Zeci de mii de persoane sunt așteptate să se înscrie pentru a afla dacă sunt infectați sau nu cu noul coronavirus.

Unde vor fi testați bucureștenii

Gabriela Firea a anunțat cu entuziasm vestea testării bucureștenilor, moment așteptat de o lună încoace. Primarul Capitalei a transmis în cadrul unei intervenții la postul de televiziune Antena 3, că economia țării trebuia să o ia din loc, iar pentru a putea reveni ușor, ușor la normal este nevoie de precauție și date științifice, obținându-le cu ajutorul testelor care vor oferi cifre exacte despre pandemia de COVID-19.

A venit momentul, pentru că acum o lună ni s-a spus că nu e momentul, eu cred că a venit momentul să redeschidem economia, sa ajungem cât de cât la o viață normală în condițiile unei pandemii, dar acest lucru nu îl putem face profesionist și bazându-ne pe rezultate științifice, decât testând”, a declarat Gabriela Firea. Aceasta a mai adăugat că testarea se va realiza în colaborare cu clinici și spitale care dețin aparatele necesare.

Testarea va începe la sfârșitul acestei săptămâni

Edilul Capitalei anunță că la sfârșitul acestei săptămâni se vor demara două tipuri de teste: testarea de tip antigen, cu aparate Real Time PCR și cea cu teste normale. Astfel, persoanele care doresc să participe la testarea gratuită din partea Primăriei vor avea șansa să se înscrie pe o platformă numită sugestiv: “Testăm pentru București”. Persoanele asimptomatice, dar cu risc de răspândire al infecției, pot fi depistate și tratate corespunzător.

La sfârșitul acestei săptămâni, noi vom demara ambele tipuri de testări în muncicipiul București, cu toate blocajele, cu toate sincopele, cu toate discuțiile neprincipiale care au avut loc în spațiul public încă de acum o lună, și anume:

– testarea de tip antigen, cu aparate Real Time PCR și cu teste normale, nu rapide, care au fost contestate și despre care se spune că dau erori, pentru 11.000 de bucureșteni care se înscriu voluntar pe o platformă pe care o vom anunța în câteva zile și care cel mai probabil se va numi ”Testăm pentru bucurești”, a adăugat primarul Capitalei.

Acele persoane asimtomatice vor afla dacă sunt contaminate și nu au știut până acum și pot fi vectori de transmitere în comunitate.

– și cealaltă parte a programului de testare, inițiată de Institutul Matei Balș prin care dorim să testăm cu teste de tip anticorpi, 10.500 de bucureșteni care au fost selectați într-un eșantion de către experții de la Institutul de Sănătate Publică și prin intermediul cărora vom afla cum a circulat virusul în municipiul București, cam ce procent de persoane au fost deja infectate și nu au știut pentru că nu au avut simptome și care este gradul de imunizare în masă în cea mai mare colectivitate din România”, a adăugat primarul Capitalei pentru Antena3.