25 ian. 2024 | 10:33

Furtuna Isha ajunge în România. Meteorologii, îngrijoraţi de schimbările bruşte ale vremii

Vremea Meteo
Furtuna Isha ajunge în România. Meteorologii, îngrijoraţi de schimbările bruşte ale vremii
Furtuna Isha face ravagii în Europa

Dacă până la acest moment prognozele meteo emise de ANM erau, cât de cât, optimiste, odată cu noile actualizări, lucrurile se schimbă. Conform acestora, furtuna Isha ajunge în România, iar meteorologii sunt îngrijoraţi de schimbările bruşte ale vremii.

Furtuna Isha face ravagii în Europa

În ultimele zile Europa trece printr-o schimbare severă de vreme, după ce furtuna Isha și-a făcut simțită prezența. Conform autorităților, pasagerii companiilor aeriene din întreaga Europă s-au trezit marți dimineață la destinații greșite, chiar în țări diferite, din cauza furtunii Isha, care a provocat pagube în planurile de zbor.

Rafalele de vânt de până la 145 km/h au sfâșiat pistele, forțând anulări, devieri și devieri în Marea Britanie și în Europa de Vest. Aeroporturile din Irlanda și din Marea Britanie au fost afectate în mod negativ. Kevin Cullinane, șeful grupului de comunicare de la DAA, operatorul aeroportului din Dublin, a declarat pentru postul de televiziune CNN că 166 de zboruri de intrare și ieșire au fost anulate duminică. De asemenea, aeroportul a raportat 36 de devieri de zboruri și 34 de întoarceri.

Citește și: Vremea se schimbă brusc astăzi în România. Nu va mai fi ger, ce temperaturi vom avea în țară

ANM anunță că furtuna Isha ajunge în România

Ryanair a fost una dintre cele mai afectate companii aeriene. Operatorul cu sediul în Irlanda a văzut cel puțin două dintre zborurile sale aterizând în destinații diferite din cauza furtunii. Un zbor Ryanair din Lanzarote, în Insulele Canare, care zbura spre Dublin, aproape că a ajuns în capitala irlandeză, dar a fost nevoit să se întoarcă și să se devieze spre Bordeaux, în Franța.

Vezi prognoza: Meteo până pe 4 februarie 2024. Cum va fi vremea în România, temperaturile sunt foarte scăzute

Conform noilor actualizări ANM, furtuna Isha ajunge în România, și conform specialiștilor efectele se văd deja, prin fenomenele de vânt puternic și ninsori, deși valorile termice au tendința să cresacă.

„Acest lucru va imprima un aspect vântos al vremii în mare parte a Europei în următoarele zile, inclusiv în țara noastră. Așteptăm ca joi și vineri să fie zile cu mai mult vânt și cu precipitații.

Sub influența acestor furtuni, care activează mai ales în partea de nord și nord-vest a Europei, vor fi și la noi episoade cu precipitații. La munte, dar și în zonele mai joase din regiunile nordice și centrale ale țării vor fi ninsori.

Chiar și în regiunile vestice vor fi episoade cu precipitații mixte, mai spre ninsoare. Va fi așa joi, vineri, poate și sâmbătă.”, anunță meteorologul Florinela Georgescu, conform Antena 3 CNN.

Furtuna Isha ajunge în România. Meteorologii, îngrijoraţi de schimbările bruşte ale vremii

Sunt anunțate schimbări bruşte ale vremii

Același specialist ANM mai face precizarea că pentru vineri și sâmbătă sunt anunțate precipitații mixte, ce se vor transforma în ninsoare, dar, mai spune Florinela Georgescu, „Nu este ceva neobișnuit pentru luna ianuarie, dar poate mai neobișnuit este faptul că asistăm foarte des în această lună la schimbări în evoluția vremii„.

Vezi aici: Alertă ANM. Se anunţă cod galben de ninsori şi viscol, unde va fi iarnă în toată regula

Un alt efect, ca urmare a faptului că furtuna Isha ajunge în România, sunt noile avertizări de cod portocaliu care anunță vânt de cel puțin 100 km/h, în trei județe ale țării, și anume Hunedoara, Caraș-Severin și Gorj.

Parteneri
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață
Digi24
'Mi-am scos uterul, trompele uterine și ovarele'. O vedetă îndrăgită fost diagnosticată cu cancer la 42 de ani
Unica.ro
Star Matinal. Dan Ciotoi, luptă cruntă cu boala! Cum a fost salvat artistul, în ultima clipă. A fost la un pas de moarte: ”Dacă întârziam câteva ore...” / VIDEO
Spynews
TEST OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Propunerea a fost deja FĂCUTĂ: „Să fie o examinare adevărată"
Capital.ro
Cum se circulă corect pe autostradă. Titi Aur: "Așa trebuie circulat în condiții normale și corecte și legale și defensive și de bun simț"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
NICUȘOR DAN a mințit ÎN DIRECT la TV! Bomba zilei în ALEGERILE LOCALE
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Horoscop săptămânal 13 - 19 mai 2024: Taurii au o perioadă deosebită în viața lor
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro