Fructul pe care trebuie să îl ții mereu lângă pâine ca să rămână proaspătă mai multe zile

de: Ana Chivu
25 07. 2022

Mulți oameni au o problemă atunci când vine vorba despre depozitarea alimentelor atunci când vin de la cumpărături. Află câteva secrete pe care trebuie neapărat să le iei în considerare după ce vii acasă cu produsele achiziționate din supermarket-uri! Cu siguranță te vor ajuta să nu mai arunci banii pe fereastră și să te bucuri de alimente și fructe proaspete pentru mai multe zile. Iată ce fruct trebuie să ții neapărat lângă pâine pentru a avea o textură bună o perioadă mai lungă!

Ce fruct trebuie să ții lângă pâine: el rămâne astfel proaspăt mai multe zile

Alimentele au un termen de valabilitate, dar acest termen depinde și de modul în care le depozitezi. Mulți oameni fac greșeli din grabă, iar după ce vin de la cumpărături le aruncă direct în frigider sau în cămară, dar nu toate se păstrează bine astfel. Câteva trebuie ferite de temperaturi mari, curent sau umiditate pentru a avea o viață mai lungă.

1. Pune jumătate de cartof sau un măr ori puțină sare în coșul în care depozitezi pâinea pentru ca ea să rămână proaspătă mai mult timp. Toate acestea îi mențin prospețimea și îi prelungesc durata de viață. Nu trebuie să mai cauți diverse trucuri ca să te folosești de produsul de panificație care s-a întărit rapid.

2. Fructul de avocado se alternează rapid din cauza oxidării la scurt timp după tăiere. Pentru asta trebuie să pui o jumătate de ceapă lângă el sau să îl stropești cu oțet de mere ori puțină lămâie. Compușii de sulf îi încetinesc procesul de oxidare, iar fructul își va menține prospețimea chiar și 2-3 zile. Este recomandat totuși să tai atât cât poți să consumi. Un avocado este bun pentru o singură porție.

Alte trucuri

3. Păstrează cartofii alături de mere. Fructele eliberează un gaz numit etilenă. Acesta împiedică astfel cartofii să încolțească. Sigur ai întâmpinat și tu această problemă și la scurt timp după ce ai făcut cumpărăturile te-ai trezit cu legumele încolțite mai rapid decât te-ai fi așteptat.

4. Cașcavalul se întărește deseori și prinde o coajă, mai ales dacă este lăsat în frigider după ce este tăiat. În cazul acesta este recomandat să folosești hârtie pergament pentru copt. Înfășoară bucata de cașcaval în hârtie și vei vedea cum produsul tău preferat își va menține gustul și aroma pentru mai multe zile la rând. Nu trebuie să îți mai faci griji dacă nu folosești o bună parte din el.