Fructul pe care să îl mănânci de Paşte. Îţi va ajuta digestia, toţi medicii îl recomandă

de: Manolică Anca
14 04. 2023

De sărbători, mesele românilor abundă în fel și fel de bunătăți care așteaptă să fie savurate. Drob, friptură de miel, cozonac, pască, ouă roșii, toate acestea sunt atent pregătite de gospodine pentru masa festivă, iar tentația de a gusta din toate este mare. Ce ne facem, însă, în cazul în care ne alegem cu probleme digestive? Iată ce fruct ar trebui să consumi de Paște.

Fructul care îmbunătățește digestia la mesele grele de Paște

După o perioadă îndelungată de post, în care organismul s-a obișnuit cu o anumită alimentație, masa de Paște poate fi un test greu pentru organism. Drob, ciorbă, friptură de miel, ouă, cozonac, pască, toate acestea sunt mâncăruri grele și bogate, care pot cauza probleme digestive serioase dacă nu sunt consumate cu moderație.

Tentația de a gusta din toate aceste bunătăți de pe masa de Paște, mai ales dacă sunt făcute de mâinile noastre, este mare, însă problemele digestive care pot apărea ne pot strica sărbătoarea. Unele dintre simptomele comune includ senzația de arsură la stomac, greață, vărsături, balonare, gaze.

Cum scapi de această grijă

Simptomele pot fi cauzate de o varietate de factori, printre care: consumul excesiv de alimente bogate în grăsimi și calorii, consumul de alcool sau băuturi carbogazoase ori consumul excesiv de dulciuri.

Așadar, pentru a evita aceste neplăceri, este important să consumăm aceste mâncăruri în cantități moderate și să evităm anumite asocieri: să nu consumăm deodată ouă, drob, salată de boeuf și friptură. De asemenea, în aceste zile, de pe masă nu ar trebui să lipsească un fruct extrem de benefic în astfel de situații: ananasul.

Ananas: beneficii pentru digestie

Ananasul vine în ajutorul procesului de digestie în mai multe moduri, grație conținutului său de enzime digestive și de fibre alimentare solubile.

Fructul conține o enzimă care ajută la descompunerea proteinelor din alimente și ajută la îmbunătățirea procesului de digestie a acestora, cu precădere în cazul alimentelor bogate în proteină animală, cum ar fi carnea.

Mai mult, ananasul conține multe fibre alimentare solubile, care mențin sănătatea sistemului digestiv. Iar vitamina C și antioxidanții pot reduce inflamația în intestine și pot ajuta la protejarea celulelor din tractul digestiv împotriva stresului oxidativ.

Citește și: Cât trebuie să mănânci de Paşte ca să nu ţi se facă rău. Mihaela Bilic, despre detaliul care îţi va asigura sărbători liniştite