Indiferent dacă îl savurezi cu lingura sau îl amesteci într-o salată festivă de fructe, kiwi este unul dintre cele mai îndrăgite fructe tropicale, cu o coajă subțire de culoare maro deschis, ușor neclară la exterior și fructe verzi, dulce-acrișoare la interior. Cât de sănătos este, de fapt, acest fruct.
„Kiwi-urile sunt extrem de versatile și pot fi incluse în atât de multe feluri de mâncare dulci și sărate, precum și pentru a fragezi carnea”, este de părere medicul Abeer Bader, specialist principal în nutriție clinică la Centrul de greutate al Spitalului General din Massachusetts.
Actinidina din kiwi, o enzimă care s-a dovedit că ajută organismul să digere diferite tipuri de proteine, combinată cu aroma sa acidulată irezistibilă, permit ca fructul să favorizeze marinatele pentru carne.
Alte idei de alimente delicioase pentru kiwi includ:
Deși sunt sezoniere toamna, puteți găsi de obicei kiwi pe tot parcursul anului în secțiunea de produse din supermarket pentru a vă satisface fiecare poftă de kiwi și nevoia culinară.
Chiar dacă nu arată la fel de primitor din exterior, coaja de kiwi este plină de nutrienți și este perfect sigură și sănătoasă de mâncat, motiv pentru care experții îți recomandă să nu cureți fructul, înainte de a-l consuma.
De fapt, potrivit cercetărilor publicate în Jurnalul European de Nutriție, consumul unui kiwi întreg, cu tot cu coajă, oferă cu 50% mai multe fibre, 32% mai multă vitamina E și 34% mai mulți folați (alias vitamina B9).
Beneficiile impresionante pentru sănătate ale fructului kiwi, combinate cu toate modurile în care poate fi adăugat la rețete, fac din acesta un super-aliment ușor, bogat în nutrienți și unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le puteți mânca în fiecare zi.
Citește și Alimentele care hidratează pielea. Așa vei scăpa de aspectul uscat de pe timpul iernii