Fructul minune care luptă împotriva răcelilor. De ce trebuie să-l consumăm mai des
Odată cu venirea toamnei apar virozele și primele cazuri de gripă. Cei mai vulnerabili sunt copiii. Răceala şi gripa au ca simptome nas înfundat, tuse, febră, dureri în gȃt, dureri de cap şi de oase. Cei afactați ajung deseori la pat din cauza gripei. În aticoluol de mai jos avem măsuri de prevenție împotriva gripei și răcelii.
Ce trebuie să facă toți românii începând de săptâmâna viitoare. Numai așa nu vor fi ocoliți de necazuri la iarna
În cazul unui sistem imunitar puternic gripa se poate manifesta ca o simplă răceală, iar în cazul persoanelor cu imunitate scăzută o banală răceală se poate manifesta violent precum gripa. Cea eficientă măsură împotriva infecţiilor rămâne vaccinarea anuală, potrivit medicilor.
Dar gripa și răceala poate fi prevenită și printr-un stil de viață sănătos. Imunitatea poate fi crescută printr-un aport suplimentar de vitamina C şi zinc. Vitamina C se găsește în fructe şi legume şi poate fi ingerată în orice cantitate, surplusul care nu e necesar fiind eliminat de organism.
Cum poate fi prevenită gripa
Răceala normală poate fi prevenită prin evitarea contactului direct cu persoane infectate deja, prin evitarea spațiilor aglomerate, spălarea mâinilor după contactul cu o persoană infectată.
Lămâia este unul dintre cei mai buni aliați împotriva răcelii și gripei. Lămâia poate fi consumată în ceaiuri, sub formă de limonadă și are rolul de a ameliora rapid simptomele răcelii. De asemenea, lămâia întărește sistemul imunitar și ajută organismul să facă față bolii.
Mierea, protejează împotriva răcelii
Un alt aliat împotriva gripei și răcelii este mierea. Aceasta are proprietăţi hidratante, hrănitoare, antibacteriene şi anti-inflamatoare. De asemenea, mierea conţine vitamine, minerale şi nutrienţi de care organismul uman are mare nevoie în sezonul rece.
Este indicat să se mănânce o linguriță de miere pe zi, înainte de venirea sezonului rece. De asemenea, mierea poate fi consumată și în ceaiuri, dar aceasta nu trebuie să fie dată în clocot, întrucât devine nocivă.
Cum scapi de nasul înfundat
Simptomele de nas înfundat pot fi combătute cu apă de mare. Apa de mare păstrează mucoasa nazală hidratată şi, prin cantitate, antrenează eliminarea secreţiilor şi ajută respiraţia, necreeând dependență
Tinctura de propolis se numără printre cele mai bune remedii naturiste împotriva infecțiilor fiind și un antibiotic natural. Aceasta tratează cistite, anexite, dureri în gât, tuse, răceli, inclusiv acneea. Se poate consuma cu o linguriţă de miere sau se adaugă în sucuri, limonade sau ceaiuri.
Ce fruct conține de 10 ori mai multă vitamina C ca lămâia
Tinctura de arnica are proprietăţi asemănătoare cu cele ale echinaceei. Aceasta tratează răcelile, afecţiunile căilor respiratorii şi durerile în gât, când se face gargară cu o linguriţă de tinctură diluată în apă. De asemenea, pentru creşterea imunităţii, se iau circa 30 de picături diluate în apă, dimineaţa, înainte de micul dejun.
Cătina conţine de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele. Persoanele care o consumă regulat vor beneficia de un adevărat scut împotriva răcelilor. Mai ajută și în anxietate, depresie, anemii, afecţiuni ale splinei, probleme hormonale, hepatită, pneumonie, gripă, ulcer, gingivite și diaree.