Fructul de toamnă pe care Mihaela Bilic îl recomandă. Ce beneficii nebănuite are
Mihaela Bilic a făcut un anunț important. Nutriționistul a dezvăluit care este cel mai sănătos fruct de sezon, pe care ar trebui să îl consumăm frecvent. Este peste tot toamna și are o mulțime de avantaje pentru sănătate, însă mulți uită de el. Ce beneficii nebănuite are pentru organismul nostru.
Fructul de sezon recomandat de Mihaela Bilic
Mihaela Bilic este unul dintre cei mai renumiți nutriționiști din România, care face mereu dezvăluiri interesante și oferă sfaturi prețioase. De la medic aflăm acum că există un fruct de sezon extrem de sănătos, de care mulți au cam uitat.
Medicul a subliniat faptul că oleaginoasele sunt gustarea ideală a dimineții. Printre cele mai consumate sunt alune, caju, fistic și migdale, dar le pierdem din vedere chiar pe cele mai sănătoase și la îndemână.
Este vorba despre nuci, fructele momentului, ce fac minuni pentru organis. Specialistul recomandă să le consumăm mai mult crude sau înmuiate în apă, pentru că atunci sunt pline de iod și se digeră mai ușor.
„Aceste fructe se numesc oleaginoase pentru că au concentrate multe grăsimi în structura lor. Grăsime înseamnă multe calorii dar și mai greu de digerat, mai ales când avem o bilă leneșă.
Cu cât acești sâmburi sunt mai uscați și mai deshidratați, „cad” mai greu, așa că multe persoane aleg să-i consume după ce îi țin câteva ore în apă”, a explicat Mihaela Bilic.
Câte nuci să consumăm pe zi
Tot de la Mihaela Bilic aflăm care este cantitatea potrivită de nuci pe care ar trebui să o consume fiecare om. Astfel, nutriționistul recomandă să optăm chiar zilnic pentru o mână de nuci, care să țină locul unei gustări.
Mihaela Bilic recomandă să profităm din plin de beneficiile nucilor și să facem o cură cu aceste fructe pline de vitamine. Astfel, zi de zi ar trebui să consumăm nuci și, în timp, vom observa beneficiile acestora.
Conform specialiștilor, le putem lua cu noi oriunde, să le ținem la îndemână, pentru că țin perfect locul unei mese și sunt extrem de sățioase. Dacă suntem pe fugă și nu avem timp de masă, putem opta pentru o porție de nuci.
Care sunt beneficiile nucilor
Nucile sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali, cum ar fi proteinele, grăsimile sănătoase, fibrele, vitaminele și mineralele. Acestea conțin, în special, acizi grași Omega-3, vitamina E, magneziu și zinc.
Acizii grași Omega-3 sunt esențiali pentru sănătatea inimii, vitamina E are proprietăți antioxidante, magneziul ajută la menținerea sănătății musculare și a nervilor, iar zincul este important pentru funcționarea sistemului imunitar.
Pentru cei care adoptă diete vegetariene sau vegane, nucile sunt o sursă importantă de proteine. Ele conțin toți aminoacizii esențiali de care organismul are nevoie pentru a funcționa corect.
Unul dintre cele mai remarcabile beneficii ale consumului regulat de nuci este protejarea sănătății inimii. Grăsimile sănătoase din nuci, cum ar fi acizii grași omega-3, ajută la reducerea nivelului de colesterol LDL („rău”) din sânge și la creșterea nivelului de colesterol HDL („bun”). Acest lucru poate reduce riscul de boli de inimă și de atac de cord.
Vitamina E din nuci este benefică pentru sănătatea pielii. Aceasta poate ajuta la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii, protejând-o de daunele cauzate de radiațiile ultraviolete și de poluare.
Fibrele din nuci ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv. Acestea pot preveni constipația și pot promova o digestie sănătoasă. De asemenea, fibrele din nuci pot juca un rol în menținerea unui microbiom intestinal sănătos.
Pentru persoanele cu diabet de tip 2 sau prediabet, nucile pot fi un aliment excelent. Ele au un indice glicemic scăzut și pot ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge sub control.
De asemenea, nucile pot îmbunătăți sensibilitatea la insulină, ceea ce este esențial pentru gestionarea diabetului.