Fructul care este mâncat de puțini români, dar are multe beneficii. Cum se consumă
Fructele și legumele constituie o sursă importantă de vitamine, minerale și substanțe nutritive benefice organismului nostru. Care este fructul pe care foarte puțini români îl consumă. Mulți habar nu au cât de bun este acest rod. Face parte din familia citricelor.
Fructul citric cu cele mai multe beneficii asupra organismului
Pomelo este cel mai mare fruct citric, provine din Asia și este, adesea, confundat cu grapefruitul. Are forma unei lacrimi, pulpă verde sau galbenă și o coajă groasă și palidă.
Poate crește până la dimensiunea unui pepene galben sau mai mare. Asiaticii folosesc coaja de la pomelo pentru a prepara o marmeladă pentru prăjituri.
Deși are un gust asemănător cu grapefruitul, pomelo este mult mai dulce. Conține mai multe vitamine, minerale și antioxidanți care aduc multe beneficii organismului, fiind recomandat în tot felul de diete.
În primul rând, pomelo conține o varietate de vitamine (28% din aportul zilnic necesar) și minerale. Fructul citric este o sursă excelentă de vitamina C, B1, B2, B3, B5, provitamina A, acizi organici, proteine, carbohidrați și fier, la doar 44 de calorii per porție.
„Fructul, ca oricare dintre citrice, poate fi consumat pentru prevenirea şi tratarea răcelilor şi gripelor şi este un bun stimulent al sistemului imunitar. De asemenea, previne arteroscleroza şi echilibrează presiunea arterială, graţie conţinutului de pectină.”, conform specialistului Marian Grigore.
Ce beneficii are pomelo asupra organismului
Pomelo te poate ajuta să slăbești. Un pomelo decojit de aproximativ 610 grame conține 230 de calorii, ceea ce este un număr relativ scăzut pentru un volum atât de mare de alimente.
În plus, acest fruct conține proteine și fibre, iar acest lucru oferă sațietate pentru mai mult timp. Astfel, s-ar putea să vă fie mai ușor să reduceți aportul de calorii și să pierdeți în greutate alegând aceste alimente
Pomelo este plin de antioxidanți, care pot ajuta la prevenirea și inversarea daunelor celulare cauzate de radicalii liberi, compuși găsiți în mediu și alimente. Ele pot provoca probleme de sănătate și boli cronice atunci când se acumulează în corpul tău la niveluri ridicate.
Principalii antioxidanți din pomelo sunt naringenina și naringina, ambele se găsesc în mod obișnuit în fructele citrice. În plus, pomelo conține licopen, un antioxidant antiinflamator care este prezent și în roșii.
De asemenea, studiile arată că pomelo poate reduce grăsimile din sânge, împiedicând absorbția completă a colesterolului din alimente în organism.
Citește și Dieta care îți prelungește viața. Descoperirea incredibilă a cercetătorilor