Fructele pe care le poți crește în apartament. Nu sunt greu de îngrijit

de: Ioana Bucur
19 10. 2022

Nu ai nevoie de curte pentru a te bucura de propria „recoltă”. Acestea sunt fructele pe care le poți crește fără probleme în apartament. Nu sunt greu de îngrijit și nu au nevoie nici de condiții speciale penru a se dezvolta.

Care sunt fructele pe care le poți crește în apartament

Pare greu de crezut, însă există o listă destul de lungă de pomi fructiferi ce pot crește foarte bine în interior, ceea ce înseamnă că poți îmbina plăcutul cu utilul când își decorezi locuința cu plante.

Totuși, există două lucruri de care să ții cont dacă îți dorești ca grădinăritul interior să fie următorul tău proiect pentru casă. Primul: în aproape toate cazurile, va fi nevoie să optezi pentru soiurile „pitice” ale fructelor pe care vrei să le crești, deoarece acestea nu necesită spațiu foarte mare.

În al doilea rând, cumpărarea unui copac matur și transplantarea lui acasă vă va crește întotdeauna șansele de a obține fructe viabile. Plantarea din semințe poate funcționa, dar va dura mai mult până vei putea culege primul fruct.

Acestea fiind spuse, iată care sunt fructele pe care le poți crește în apartament:

Smochinele

Smochinul „Petite Negra” va începe să producă fructe destul de repede. Este o plantă ușor de îngrijit, deoarece este în mod natural rezistentă la dăunători și tolerantă la secetă, așa că nu va fi nicio problemă dacă uiți să o uzi câteva zile.

Citricele – lămâi, lime, portocale

Versiunile pitice ale majorității pomilor ce fac citrice vor crește bine în interior, dar sunt mai greu de „convins” să producă fructe. Au nevoie să fie udate frecvent și multă lumină naturală.

Caise

Caisele Dwarf Moorpark sunt ușor de cultivat în interior. Păstrați solul umed și asigurați-vă că planta primește multă lumină solară; un copăcel care are doi ani sau mai mult ar trebui să înceapă să rodească.

Banane

Dacă vreți să creșteți acasă banane pe care să le puteți și consuma, ar trebui să alegeți soiul pitic Cavendish. Sunt ușor de cultivat și vor produce banane în decurs de un an sau doi dacă sunt crescuți din semințe. Acestor pomi le place umezeala, așa că trebuie udați des, având grijă ca solul să apuce să se usuce între udări.

Rodii

O alegere perfectă pentru un pom fructifer de interior este soiul pitic numit punica granatum „Nana”. Practic este un arbore de rodie în miniatură care produce rodii mici, oarecum acre. Aceste fructe nu sunt ideale pentru a fi consumate, deși sunt comestibile, dar sunt frumoase și ușor de cultivat atâta timp cât le oferiți lumină solară din abundență.