Fructele din Biblie pe care toți românii trebuie să le mănânce, de fapt. Doar 10 sunt bune pentru consumul uman

de: Ana Chivu
10 08. 2021

Creștinii ortodocși cu siguranță știu de aceste fructe speciale scrise în Biblie. Toți românii ar trebui să le consume cu moderație. Care sunt cele 10 bune pentru consumul de uman? Mulți nu știu asta.

Fructele din Biblie bune pentru consum

Cei care au citit Biblia știu cu siguranță de unele simboluri care provin din dreptul fructelor menționate în celebra scriere. Migdalele se regăsesc acolo, iar în zilele noastre din ce în ce mai mulți le preferă la micul dejun alături de ovăz sau ca gustări între mese pentru că sunt sățioase și sănătoase.

Desigur că azi sunt utilizate în special și în industria cosmetică datorită beneficiilor lor. Cei care le consumă ar trebui să știe că există câteva lucruri mai puțin cunoscute despre aceste nuci uimitoare. Migdalul este un pom fructifer care face parte din familia Rosaceae, alături de trandafir și măceș.

El a fost cultivat în Iran și în alte țări din Asia de Vest în urmă cu peste 6.000 de ani. Fructul migdalului era considerant un aliment de lux și nu toată lumea avea acces la el. Migdalele erau menționate în Biblie și reprezentau în urmă cu mulți ani un ingredient servit faraonilor din Egipt.

Există aproximativ 30 de tipuri diferite, dar doar 10 sunt bune pentru consumul uman. Nucile aceastea au o durată lungă de viață și pot fi refrigerate până la 2 ani. Perioada lor de valabilitate se datorează faptului că sunt bogate în vitamina E.

Statul California este cel mai mare producător și exportator de migdale de la moment. Acesta acoperă 80% din producția mondială de migdale. El a ajuns în California din Spania la mijlocul anilor 1700, adus de călugării franciscani.

Detalii și beneficii. Ce găsești pe piețe și care e diferența dintre tipuri?

Pe marile piețe există două tipuri cunoscute de oameni: cele dulci și cele amare. Ambele se caracterizează printr-o aromă plină și prin proprietățile mirifice pe care le au asupra sănătății.

Migdalele dulci  – Migdalele dulci sunt des utilizate în bucătăria internațională, fiind folosite atât ca garnitură, cât și ca ingredient principal în foarte multe deserturi. Desigur, acestea se pot consuma și individual, ca o gustare sănătoasă între mese, care îți va potoli foamea.

Migdalele amare – Datorită gustului ușor amar, dar plăcut, pe care migdalele amare îl au, acestea sunt utilizate deseori în salate și în diferite mâncăruri. Mai mult decât atât, ele se folosesc și în procesul de fabricare a lichiorului amaretto, pentru a-i oferi băuturii acel gust amărui, caracteristic. (Sursa: solarisplant.ro)