Fructele de toamnă care fac grăsime pe burtă. Avertisment de la Mihaela Bilic. Românii le adoră
Nutriționistul Mihaela Bilic le-a transmis persoanelor preocupate de aspectul fizic, dar și de sănătate, care sunt fructele ce îngrașă cel mai tare. Deși nu ai crede, există anumite fructe care îngrașă și fac grăsime pe burtă.
Te-ar putea interesa și: Nu mai spăla niciodată orezul înainte să îl gătești. Mihaela Bilic îți explică motivul
Care sunt fructele pe care trebuie să le consumi cu atenție
Fructele în cauză sunt prunele și strugurii, ele fiind consumate cel mai des toamna, mai ales că atunci este sezonul lui.
Sunt bune pentru sănătate, ca toate fructele, însă sunt și foarte dulci, lucru care ar trebui să te pună pe gânduri.
Mihaela Birlic consideră că prunele și strugurii sunt fructe ideale pentru consum, însă dacă le mănânci în exces, atunci ele se transformă rapid în alcool în ficat și au tendința de a îngrășa, ba chiar formează grăsime pe burtă.
„Zahărul din fructe, adică fructoza, se transformă în alcool prin fermentație. Și asta se întâmplă fie în butoi, fie în ficatul nostru… asta pentru cine nu știe că fructele mâncate în exces îngrașă și fac grăsime pe burtă”, a explicat Mihaela Birlic.
Beneficiile strugurilor și ale prunelor
Prunele și strugurii sunt unele dintre fructele preferate de români în perioada ce urmează.
Deși sunt sănătoase, nutriționiștii trag un semnal de alarmă cu privire la cantitatea de consum a acestora.
Prunele au circa 70 de calorii pe 100 de grame, dar și mult zahăr, adică 10 grame. Când ele se coc, devin și mai dulci.
„În funcție de soi, prunele au un aport caloric de 45-70 cal și un aport de zahăr aprox 10g/100g. De reținut că sunt fructe climacterice, care se coc și după ce au fost culese…și cu cat sunt mai coapte, cu atât sunt mai dulci.
Strugurii sunt campioni la capitolul “dulceață”, au 15-20g zahăr și 80-90 cal/100g. Merită să-i lăudăm pentru conținutul de potasiu, magneziu și calciu.
Și prunele și strugurii au efect detox și alcalinizant. Sunt cel mai sănătos și echilibrat desert oferit de natură. Însă ca orice desert, se mănâncă cu măsură”, a mai explicat nutriționistul.