Fructele care îngrașă mai mult decât prăjiturile și dulciurile. Sigur nu știai și le mâncai fără griji

de: Oriana Popescu
30 05. 2023

Cu toții ne dorim să fim cât mai slabi și să mâncăm cât mai multe alimente interzise, dar dacă se poate, fără să ne îngrășăm. Ei bine, de multe ori suntem păcăliți de mitul ca în loc de o prăjitură să mâncăm un fruct, dar puțini știu că unele fructe ne îngrașă și mai tare decât o prăjitură.

Ce fructe îngraşă mai mult decât credeai

Medicii ne avertizează că există patru fructe de care ar fi bine să ne ferim atunci când suntem la dietă. Din cauza conținutului mare de zaharuri, ele sunt strict interzise la dietă. De asemenea, nu trebuie să se facă abuz de niciun fruct, pentru că astfel nu vom avea rezultate promițătoare.

,,Sunt patru fructe care trebuie să fie interzise, atunci când recomand o dietă: banane, struguri, smochine și curmale. Restul fructelor îngrașă și ele, dacă depășiți o anumită cantitate. De aceea, eu spun ,,două mereu sau echivaalentul lor”.

Sau trei pere, patru portocale. Orice fruct în această cantitate nu îngrașă. Dacă depășești această cantitate, sigur se va depune.” a declarat medicul Andrei Haidar într-o emisiune de televiziune la Antena 3.

Legumele mai sănătoase decât fructele

Aveți liber la toate legumele, căci acestea nu au calorii, cu excepția unui singur aliment din această categorie.

,, Legumele nu au calorii. Zarzavaturile, salate, roșii, ardei puteți mânca o tonă. Dar nu cartofi”, atenționează dr. Haidar.

Așa că, dacă vreți să țineți diete, mare atenție la fructele pe care le consumați, căci o banană poate să fie mai bogată caloric decât o projitură. Mare atenție la detoxifiearea cu fructe, aceasta este doar o invenție în scop de marketing.În ficat, fructoza luată dintr-un suc de fructe sau din dulciuri se transformă în grasime. Și așa apare ficatul gras sau steatoză hepatică.

Prin sucul natural de fructe, consumat zilnic în așa zisele cure de detoxifiere,  cresc triglicleridele (grăsimile circulante din sânge). Sunt grăsimi care se depun pe ficat și sunt grăsimile care lucreaza împreună cu colesterolul și de depun pe vase.   Sunt create condițiile ideale pentru accident vascular și infarct miocardic.