Frații Dedeman, lovitură după lovitură în România. Au făcut cei mai mulți bani

de: Ștefan R. Apostol
12 08. 2021

Anul 2020 a fost un an greu pentru toate marile companii. Cu toate astea există un grup de afaceri care au bătut recordul în anul care a trecut. Frații Dedeman au avut un profit net record de 690 milioane de euro declarat în 2020. Câștigurile imense arată că frații Pavăl au afaceri de succes și profitbaile prin intermediul Pavăl Holding.

Frații Pavăl au făcut cel mai mare profit net din România în 2020

Pentru frații Dedeman, anul 2020 a fost unul al profiturilor record. Datele arată că, anul trecut, Dedeman a declarat o marjă de profit net de 16%, calculată ca raport între profitul net și cifra de afaceri.

Este cel mai mare profit net din România din 2020, pentru o companie cu capital privat integral românesc. Cifrele, deloc de neglijat, sunt un indicator al nivelului real de profitabilitate de pe piața românească.

Pavăl Holding SRL, înființată de Adrian și Dragos Pavăl, a declarat în 2020 un profit net de 3,3 miliarde de lei, aproximativ 690 milioane de euro. Profitul este cel mai mare, la valoara sa netă, al unei companii cu capital privat românesc.

„Este vorba despre profitul operațional acumulat de-a lungul anilor și nedistribuit de la Dedeman.

Profit distribuit ca dividend la sfârșitul anului 2020 la care se adaugă dividendele de la toate companiile unde Pavăl Holding deține acțiuni”, declara Dragoș Pavăl pentru ZF.

Dedeman a avut o cifră de afaceri de 8,2 miliarde de lei

Ultimele date publicate în Finanțe, la sfârșitul anului 2019, arată că Dedeman a avut o cifră de afaceri de 8,2 miliarde de lei. Profitul net înregistrat este de 1,3 miliarde de lei, echivalentul unei marje de profit de 16%, cea mai ridicată de pe piața de bricolaj.

În 2019 piața a fost evaluată la aproximativ 4 miliarde de euro. În același an, 2019, Dedeman ocupa locul 6, conform datelor din Registrul Comerțului. În același top Dedeman a fost devansată doar de patru companii de stat.

Cât despre rentabilitatea Dedeman, acesta este un indicator foarte bun al profiturilor reale pe care le realizează o companie multinațională din România. Retailerul Dedeman a urcat o poziție față de anul trecut, direct pe podiumul celor mai profitabile companii din România.

Saltul de 26,6% din profitul net, a propulsat compania în top 10. De altfel este singura companie antreprenorială românească din top 10 în acest moment. În ultimii ani, frații Dedeman au folosit profiturile masive pentru a-și diversifica investițiile în imobiliare.

Au făcut investiții în producție și energie. Au făcut și achiziții de proiecte de birouri și industriale și au cumpărat recent o rețea de clinici stomatologice.