Frații Dedeman dau o nouă lovitură de proporții. Cel mai mare magazin din București

Frații Dedeman dau o nouă lovitură de proporții. Cel mai mare magazin din București
Frații Dedeman dau o nouă lovitură de proporții. Cel mai mare magazin din București

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, care dețin Dedeman, bifează o nouă lovitură: extinderea celui mai vechi magazin din București al companiei, pe un teren de 2,9 hectare cumpărat cu 3 milioane de euro de la CELPI.

Dedeman vrea să extindă cel mai vechi magazin din București

Dedeman a cumpărat un teren de 2,9 hectare în Berceni pe care a funcționat producătorul de construcții metalice CELPI, parte a grupului Romelectro, cel mai mare contractor de proiecte complexe de energie din România, aflată acum în lichidare. Primul magazin Dedeman din Capitală a fost ridicat pe un teren de aproape 3 hectare, cumpărat în 2006-2007 tot de la CELPI și inaugurat în anul 2009, în urma unei investiții de circa 12 milioane de euro.

Acum, compania a preluat ultima porțiune din fosta platformă industrială, de aproximativ 29.000 de metri pătrați, care duce întregul teren disponibil la o suprafață de 7,8 hectare. În cazul în care Primăria va aviza cererea de PUZ a Dedeman, magazinul din Berceni va avea o suprafață construită de peste 47.000 de metri pătrați și va dispune de 526 de locuri de parcare.

  • Cel mai mare Dedeman de până acum este cel din Băneasa, cu o suprafață de aproape 30.000 de metri pătrați.

Compania, acționar majoritar al Cemacon

Frații care dețin Dedeman au ajuns la afaceri de peste 1,5 miliarde de euro și încearcă să-și diversifice afacerile pentru a-și proteja proiectul. Astfel, s-au asociat cu Element Industrial pentru dezvoltarea Eli Park 1, parc logistic de 50.000 mp din zona Chitila-Buftea. De asemenea, Dedeman va lansa la Bacău un proiect mixt, care va include un cartier de cumpărături și divertisment, dar și clădiri rezidențiale, de birouri și hoteluri.

În plus, compania celor doi frați a înființat un fond de investiții dedicat companiilor cu capital privat local în valoare de 50 milioane de euro, condus de Laurențiu Ciocîrlan, șefl al departamentului de investigații al Raiffeisen.

  • Dedeman a ajuns și acționar majoritar al Cemacon, prin intermediul Dedeman și Pif Industrial.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI