Frații Dedeman au dat o nouă lovitură financiară. Profit triplu în doar 3 luni

de: Ștefan R. Apostol
19 05. 2021

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, cunoscuți drept Frații Dedeman, au reușit să facă investiții majore în ultimii ani. Deja sunt listați pe bursă, prin compania mamă Pavăl Holding. Din afacerea de bricolaj au ieșit profituri majore în ultimii ani. Din 2020 cei doi s-au axat mai nou și pe producția și reciclarea de hârtie.

Frații Dedeman cotați la un miliard de euro

După ce au câștigat notorietate cu lanțul de bricolaj ”Dedeman”, cei doi frați, Dragoș și Adrian Pavăl au încheiat anul trecut cu un profit imens. Profitul a venit și din celelalte afaceri mari, la care sunt acționari majoritari, cum ar fi Grupul Alro, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa. Anul trecut s-a încheiat pentru Alro cu un profit net de 253,66 milioane de lei.

Frații Dedeman au investit alte câteva milioane de euro și în alte afaceri profitabile. În ultimii ani, frații Pavăl au folosit profiturile masive ale lui Dedeman pentru a-și diversifica investițiile în imobiliare, producție și energie prin achiziționarea de proiecte de birouri și industriale și mize în companiile de top din România. Printre afacerile în care au devenit acționari se numără și cea de producție și reciclare a hârtiei și a plasticului.

Profit uriaș după o investiție de 27 de milioane de euro

În 2020 Frații Dedeman cumpărau de pe bursă un procent de 17,09% din titlurile la Compania Vrancart Adjud. Pentru aceste procente plăteau aproximativ 27,52 milioane de lei. Înainte de achiziție acțiunile au aparținut holding-urilor Allianz Țiriac și NN Group. Conform celor de la Profit.ro, compania Vrancart Adjud, care se ocupă cu producția hârtie, carton și ambalaje, are în trimestrul unu o profitabilitate de 49,84 milioane lei. Suma este cu peste 7% mai mare decât câștigul net de anul trecut, ceea ce înseamnă un parcurs bun, deși în Pandemie.

”Așteptarea noastră este ca 2021 să fie un an de recuperare față de 2020. A fost mai mult o panică a clienților noștri în aprilie și mai, când au fost reduceri.

Dar după aceea pe carton s-a revenit foarte puternic și am recuperat”, explică directorul.

În același timp Vrancart Adjud își propune anul acesta să facă investiții în valoare de 17 milioane euro în 6 noi linii de business. Noile linii vor fi pentru partea de reciclare a plasticului și vor deveni operaționale în următorii 2 ani. Într-un interviu acordat Profit.ro, directorul companiei a explicat noile investiții și care ar putea fi randamentul acestor 6 linii.

”Vor cumpăra o materie primă foarte bună. Cea mai mare problemă a materiei prime din deșeuri din plastic reciclateste calitatea.

Și de aceea nu se folosește atât de intens. În momentul de față deținem o dotare industrială destul de nouă.”, a declarat Ciucioi pentru Profit.ro.