Fostul logodnic al Ginei Pistol, condamnat la 13 ani de închisoare. Ce ilegalitate a comis

de: Alexandra Chivu
12 03. 2021

Înainte de Smiley, în viața Ginei Pistol a fost Nicola, un tânăr milionar libanez, care a avut însă un destin nu prea fericit. El și vedeta Antena 1 au fost împreună aproape șapte ani, timp în care s-au certat, s-au despărțit, s-au împăcat, ba chiar au ajuns și într-un punct culminant al relației, când el i-a înmânat ei inelul de logodnă. În 2012, cei doi au hotărât de comun acord să meargă pe drumuri separate. „Eu îl iubesc foarte mult, dar nu sufăr”, spunea blondina.

Nicola, fostul logodnic al Ginei Pistol, condamnat la 13 ani de închisoare

Nicola a cerut-o în căsătorie pe Gina Pistol în anul 2011. Pentru a fi sigur că va primi un răspuns afirmativ, bărbatul i-a oferit un inel de logodnă superb și un telefon marca Vertu, cu diamante și safire. Cei doi nu au mai ajuns în postura de a spune ”Da” și în fața ofițerului stării civile, fiindcă la un an de la marele pas s-au despărțit din nou, de această dată definitiv.

„Lucrez foarte mult, nu am timp de viaţă personală. Când o să intervină ceva interesant şi important o să-mi fac timp. Până atunci, muncesc. Presupun că trebuie să fie şi o atracţie fizică. Eu cred în chimie. Dacă nu e chimie, nu e nimic. (…)

Nu sunt adevărata fată a mamei Omida, nu ştiu ce-mi rezervă viitorul. Dacă îmi doream să mai fim împreună, poate că în momentul de faţă eram împreună. Acum suntem ok, fiecare îşi vede de treaba lui”, declara fostul iepuraș Playboy la acea vreme, pentru Zeus TV.

În același an, bărbatul a fost vizitat de mascați, care l-au dus la audieri într-un dosar de evaziune fiscală, bancrută frauduloasă și spălare de bani. El era acuzat că a păcălit statul cu milioane de euro, nedeclarând valorile corecte ale bunurilor importate și exportate prin intermediul societății sale.

Nicola a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT în 2014, alături de mai mulți presupuși complici. Tocmai în 2018 Tribunalul București a anunțat sentința pe fond. 13 ani de închisoare și plata în solidar a unui prejudiciu de peste 18,2 milioane de lei.

Dosarul se judecă și azi 

De asemenea, instanța a dispus și sechestrul asupra „tuturor bunurilor mobile și imobile ale inclupaților persoane fizice și juridice, în vederea reparării prejudiciului și confiscării speciale, până la concurența sumelor anterior reținute în sarcina fiecărui inculpat cu titlu de despăgubiri civile către Agenția Națională de Administrare Fiscală precum și în vederea garantării cheltuielilor de judecată”.

În dosar au existat și prejudicii mai mari, de zeci de milioane de euro, iar cheltuielile de judecată s-au ridicat la 300.000 de lei. Decizia nu a fost una definitivă, astfel că atât libanezul, cât și ceilalți inculpați au cerut apel. Dosarul a ajuns pe mâna unui alt complet, unde se judecă și astăzi.