Fost reporter PRO TV, arestat în SUA. De ce este acuzat bărbatul care lucra pentru emisiunea La Măruță

Fost reporter PRO TV, arestat în SUA. De ce este acuzat bărbatul care lucra pentru emisiunea La Măruță
Un fost reporter Pro TV a fost arestat în SUA pentru skimming

Un fost reporter Pro TV a fost arestat în Statele Unite ale Americii, fiind acuzat că face parte dintr-o rețea infracțională care a obținut 20 de milioane de dolari prin metoda skimming. Bărbatul a făcut parte în trecut din echipa emisiunii La Măruță, iar la un moment dat a decis să înceapă o nouă viață peste Ocean.

Un fost reporter Pro TV a fost arestat în SUA pentru skimming

Reporterul făcea parte, în anul 2014, din echipa emisiunii La Măruță, difuzată de postul de televiziune Pro TV. A cunoscut o mulțime de vedete alături de care apare în fotografiile făcute la acea vreme: Mihaela Rădulescu, Victor Slav, Bianca Drăgușanu, Giani Kiriță, Vica Blochina etc. Nimeni nu se gândea atunci că lucrurile vor lua o întorsătură urâtă în viața bărbatului.

În urmă cu câțiva ani, reporterul a plecat în SUA, iar unele surse susțin că acesta s-a căsătorit cu un american. Ulterior au apărut tentațiile, iar tânărul a căutat metode să facă rost de bani. A cunoscut persoane dubioase și a început să comită ilegalități. A intrat într-o rețea infracțională specializată în skimming, care a făcut 20 de milioane de dolari prin această metodă.

Românul a intrat în atenția FBI, a fost prins și pus în fața dovezilor evidente, pe care nu a avut cum să le nege, astfel că a dat anchetatorilor informații și despre ceilalți membri ai rețelei, fiind eliberat după numai două zile. Cu ajutorul lui au fost prinși și alți infractori, astfel că fostul reporter Pro TV speră să primească o pedeapsă mai mică.

„Skimmingul constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit care, ulterior, pot fi folosite pentru inscripţionarea unor noi cărţi de credit, cu care se fac extrageri de numerar”, precizează IGPR într-un comunicat.

Urmăriți Playtech.ro și pe