Folosește această carne și vei avea cei mai buni ardei umpluți la cuptor. Secretul bucătarilor

de: Mariana Olteanu
08 09. 2023

Ardeii umpluți cu carne tocată și sos de roșii se numără printre cele mai îndrăgite preparate. Însă, foarte multe gospodine se întreabă cum pot obține un gust asemănător cu cel din copilărie. Ei bine, se pare că totul depinde și de carnea cu care este preparat.

Ce tip de carne se folosește?

Un rol important în preprarea acestui fel de mâncare îl are și carnea tocată. Bucătarii susțin că optează pentru folosirea unor bucăți de carne de porc, pe care o toc în casă.

De asemenea, este important ca aceasta să aibă grăsime. Din acest motiv, putem opta pentru cumpărarea unei pulpe sau a unei cefe de porc. Acest tip de carne este recomandată și atunci când preparăm sarmale, chiftele sau mici de casa.

Peste carne se aduagă ceapă, orez, sare, piper și cimbru uscat. Pentru un plus de savoare putem opta pentru adăugarea unor verdețuri tocate, cum ar fi mărar și pătrunjel verde.

Dacă ne dorim ca umplutura să aibă o culoare frumoasă putem adăuga și boia dulce. În ceea ce privește cantitatea de orez adăugată, este indicat să pune 10% din carne. Adică dacă dispunem de o cantitate de 500 de grame de carne, putem adăuga 50 de gr de orez.

Citește și: Ingredientul care nu are voie să lipsească atunci când faci ardei umpluți. Gustul se va schimba

Alte trucuri pentru obținerea unor ardei umpluți ca la bunica

Bucătarii ne sfătuiesc să călim ceapa timp de un minut sau două. De asemenea, e important ca orezul să nu fie fiert înainte. Acesta are rolul de a absorbi apa din carne și de a lega umplutura cu sosul.

Tot ce ne mai rămâne de făcut este să pregătim ardeii. Aceștia se spală și se curăță de semințe. Când aceștia sunt curățați, putem să-i umplem cu compoziția realizată anterior.

Citește și: Rețeta celor mai buni ardei umpluți. Ingredientul secret folosit de măicuțele de la Prislop

Într-o tigaie încăpătoare se pun câțiva ardei umpluți dar și capacele acestora. Aceștia se prăjesc timp de 30 de secunde pe fiecare parte. Ulterior, aceștia se pun într-o formă termorezistentă. Pe fundul acesteia, se pune sucul de roșii diluat cu apă.

Aceștia se lasă la cuptor timp de 45 de minute. Când timpul a trecut îi putem scoate din cuptor și îi putem întoarce  pe celaltă parte. Se mai lasă la cuptor timp de 35 de minute.

Citește și: Secretul celor mai buni ardei umpluţi. Aşa ies pufoşi, de fapt