Foile de lasagna nu se vor mai rupe niciodată. Cu ce trebuie să le ungi înainte de preparare

Foile de lasagna nu se vor mai rupe niciodată. Cu ce trebuie să le ungi înainte de preparare
Cu ce trebuie să ungi foile de lasagna înainte de a le prepara. În acest fel nu se vor rupe și nici nu vor crăpa în tavă.

Lasagna este unul dintre cele mai rafinate feluri de mâncare. Tocmai din acest motiv, multe gospodine spun că nu reușesc să îl gătească perfect. De cele mai multe ori, foile folosite la prepararea acestei rețete crapă. Hidratarea sau, mai degrabă, înmuierea lor poate fi o provocare. Află mai jos cu ce trebuie să ungi foile de lasagna pentru ca mâncarea să iasă perfect.

Cum prepari cea mai bună lasagna

Una dintre principalele probleme semnalate de gospodine în cazul lasagniei are de-a face cu înmuierea foilor de aluat. De cele mai multe ori, acestea se lipesc între ele când sunt hidratate și se rup sau crapă. Există câteva tehnici de gătit care te pot ajuta să eviți complicațiile când prepari lasagna.

Prima metodă are legătură cu vasul în care gătești acest fel de mâncare. În acest caz, nu poți face prea multe cu foile de lasagna propriu-zise. Poți folosi, însă, un truc ce implică tava în care gătești. Cele mai experimentate gospodine sfătuiesc pe toată lumea să folosească un vas cât mai lat pentru această sarcină.

Odată ce ai pregătit tava pentru gătit, introdu în aceasta primele foi pentru lasagna. Stropește-le cu apă rece, dar nu în cantitate exagerată. Continuă să procedezi astfel până când folosești toate foile de care ai nevoie. Foile de lasagna ce se vor suprapune vor fi în număr mai mic și nu se vor mai crăpa la fel de tare ca inițial.

Cu ce trebuie să ungi foile de lasagna

Există și o altă tehnică alternativă la gătit lasagna în cel mai eficient mod. Dacă nu te împaci bine cu cea dintâi metodă folosită, poți să ungi foile de lasagna în așa fel încât ele să devină mai moi. Înainte să pui foile de lasagna în vasul de gătit, unge-le cu puțin ulei de măsline, unt sau margarină.

Poți face acest lucru cu ajutorul unei pensule de bucătărie. Adaugă în tava pentru gătit primul strat de foi pentru lasagna, după care unge fiecare foaie în parte cu unul dintre ingredientele amintite.

Stropește foile pentru lasagna cu puțină apă caldă. Adaugă apoi următorul strat de foi de lasagna. În acest fel, te vei asigura că foile de aluat folosite pentru prepararea lasagniei nu se vor rupe și nici nu vor crăpa.

Poți găti lasagna în straturi cu sos bogat de carne, sos alb de parmezan sau cu ambele amestecuri. Acestea vor oferi o textură foarte cremoasă felului de mâncare în cauză. Dacă adaugi și brânză mozzarella deasupra foilor de aluat vei avea parte de un adevărat răsfăț culinar.