Florin Cîțu, veste excelentă după un an plin de restricții: „Este prima oară când putem să vedem sfârșitul pandemiei”

Florin Cîțu, veste excelentă după un an plin de restricții:
Florin Cîțu, veste excelentă despre revenirea la normalitate

Premierul României a făcut anunțul la care fiecare român visează de aproape un an. Vestea că ne îndreptăm din nou către o viață care să semene cu cea normală este poate cel mai frumos lucru pe care îl trăim în aceste vremuri dificile. În urmă cu puțin timp, Florin Cîțu a oferit câteva informații despre singurul pas pe care trebuie să îl mai parcurgem pentru a contribui cu toții la această revenire.

România are toate dozele de vaccin necesare pentru revenirea la normalitate

Florin Cîțu a transmis în cursul serii de luni un mesaj extrem de optimist cu privire la campania de vaccinare și la evoluția acesteia. Din fericire, România dispune de doze suficiente de vaccin, astfel încât, imunizarea populației să poată fi un succes, iar țara noastră să întrevadă revenirea la normalitate.

Premierul a ținut să sublinieze că această campanie de vaccinare este cheia pentru a reîncepe să trăim normal, și nu un moft sau un plan malefic al Guvernului, așa cum multă lume a preferat să creadă.

”Este un moment pe care îl aşteptăm de un an de zile, să avem dozele să ne vaccinăm cu toţii, este un moment important. Cred că este prima oară când putem să vedem sfârşitul pandemiei sau putem să vedem revenirea la normalitate. Până acum primeam mai puţine doze, au fost acele scandaluri, unele doze nu veneau, altele veneau mai târziu.

Nu există altă soluţie. Nu putem să găsim altă soluţie, nu avem altă soluţie în acest moment decât să ne vaccinăm. Campania aceasta de vaccinare nu reprezintă un moft, nu este un obiectiv al acestui Guvern. Este o campanie pentru viaţă. Uitaţi-vă prin ce am trecut anul trecut, uitaţi-vă la numărul de persoane care au murit. (…) Este o campanie pentru a reveni la normalitate şi pentru a trăi o viaţă normală”, a explicat premierul, la TVR1.

“Suntem înaintea graficului”

Florin Cîțu a făcut apel la toți românii încă nevaccinați, inclusiv la companiile care doresc să-și vaccineze angajații.
Premierul dă asigurări cu privire la evoluția favorabilă a campaniei, afirmând chiar că imunizarea merge mai bine decât se putea prevede.

„Suntem în grafic. Chiar stăm mai bine. La început am zis așa: ținta este să avem 10 milioane de persoane vaccinate la începutul lunii septembrie, pentru că nu aveam dozele de vaccin. (…) Au venit, haideți să punem ținta mai devreme. (…) Acum suntem înaintea graficului. (…) E important ca oamenii să se vaccineze. Nu ne trebuie coadă sau liste de vaccinare. (…)

Companiile din România sunt sigur că vor să-și vaccineze angajații, ca să nu aibă focare. Când ai un focar, te închizi. Oamenii vor la concerte, spectacole, teatru, vor să călătorească. Vrem ca oamenii să nu mai ajungă în spitale, să nu mai fie presiune. Totul e să ne vaccinăm.

În companii vom face centre de vaccinare, acolo unde doresc companiile şi unde se vor vaccina atât persoanele care lucrează, angajaţii, cât şi membrii familiilor acestora”, a dezvăluit acesta, potrivit sursei citate.