Florin Cîțu, scos din sărite de Ludovic Orban. Ce spune premierul despre vaccinarea anti-Covid-19 contra cost

Florin Cîțu, scos din sărite de Ludovic Orban. Ce spune premierul despre vaccinarea anti-Covid-19 contra cost
Florin Cîțu, atac la adresa lui Ludovic Orban. Cum îl contrazice Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul României a adus lămuriri cu privire la afirmațiile făcute de Ludovic Orban despre vaccinarea anti-Covid-19 contra cost. Potrivit lui Florin Cîțu, până în acest moment nu a existat nicio discuție în Guvern care să aibă la bază această schimbare anunțată de liderul PNL.

„În România vaccinul este gratuit și rămâne gratuit”

La scurt timp după ce Ludovic Orban a anunțat că „într-un oarecare viitor” românii ar putea plăti pentru vaccinare, fiind responsabilitatea fiecăruia pentru sănătate, Florin Cîțu a intervenit contrazicând afirmațiile făcute de colegul său.

Astfel, vaccinarea anti-Covid-19 ar trebui să rămână gratuită, fiind deja făcute comenzi în avans pentru a exista siguranță vizavi de deținerea unui număr suficient de doze care să fie folosite la nevoie.

De asemenea, premierul României a dezvăluit că, la orașe, vaccinarea merge foarte bine, spre deosebire de mediul rural, acolo unde prezența în centrele de vaccinare este mai mică.

„Trebuie să aduem vaccinul mai aproape de cetățeni. Avem rezultate bune dacă ne uităm la orașe, dar dacă ne uităm la zonele rurale, aici rezultatele nu sunt bune. Aici trebuie să venim cu soluții să aducem vaccinul mai aproape de oameni.

Trebuie să veniți cu soluții. În România vaccinul este gratuit și rămâne gratuit. Nu e nicio discuție pe această temă. Avem deja comenzi pentru că nu știm cum va evolua pandemia”, a declarat Cîțu, în cadrul unei declarații de presă.

Ce spune Ludovic Orban despre vaccinarea gratuită

Contrar optimismului transmis de Florin Cîțu, fostul premier al României nu se arată la fel de încântat de posibilitatea de a vaccina gratuit românii, ba mai mult, consideră că această situație este una excepțională, urmând ca după etapa de imunizare de grup, fiecare dintre cetățeni trebuie să se preocupe pe cont propriu de sănătatea lor.

„Şi aşa organizăm vaccinarea gratuită, practic, statul român suportă toate costurile de vaccinare. E o situaţie excepţională, dar şi aici aş spune că mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup, până la urmă se va merge pe mecanisme de exemplu de la vaccinare pe gripă unde numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, celelalte categorii de cetăţeni vor trebui să se vaccineze că e răspunderea lor, aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi”, a afirmat preşedintele PNL, Ludovic Orban, determinându-l pe Florin Cîțu să intervină.

Actualul premier a dezvăluit că peste o săptămână vor fi anunțate măsurile de relaxare care s-ar putea adopta începând cu 1 iunie.

„Săptămâna viitoare vom prezenta măsurile cu care vom intra de la 1 iunie. Vom avea mai multe date şi le vom prezenta pe cele pe care le vom lua de la 1 iunie, dar hotărârea CNSU aprobată săptămâna trecută arată clar direcţia în care mergem”, a adăugat Cîțu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI