Florin Cîțu, despre gestul nesocotit al Andreei Moldovan: „Nu putem să ne batem joc de procedură. A fost călcată în picioare”

Florin Cîțu, despre gestul nesocotit al Andreei Moldovan: „Nu putem să ne batem joc de procedură. A fost călcată în picioare”
Florin Cîțu, despre demiterea Andreei Moldovan Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Florin Cîțu a vorbit în cursul serii de luni despre demiterea secretarului de stat din Sănătate. Acesta a explicat motivele pe care le-a avut pentru a lua această decizie, în ciuda profesionalismului de care a dat dovadă Andreea Moldovan în calitate de medic. Potrivit premierului, aceasta a încălcat legea, dând dovadă că nu cunoaște și nu respectă procedura, semnând astfel un ordin care nu implica aprobarea CNSU și în final, pe cea a lui Florin Cîțu.

„Nu vreau sa am în Guvern încălcarea flagrantă a procedurilor”

Florin Cîțu a explicat pentru prima oară într-o emisiune TV de ce a decis să o demită pe Andreea Moldovan, secretarul de stat în Ministerul Sănătății. Dacă vizavi de Vlad Voiculescu mulți și-au expus părerea cu privire la greșelile făcute în timpul mandatului său, în cazul Andreei Moldovan, lucrurile nu au fost expuse foarte clar.

Astfel, premierul Florin Cîțu a explicat de ce nu a dorit să o păstreze în funcție pe aceasta, acuzând-o pentru încălcarea procedurii.

„Ideea cu acel ordin este următoarea: nimeni nu contestă că doamna respectivă era un medic bun, nu ăsta era rolul meu. Eu nu vreau să am în acest guvern încălcarea flagrantă a procedurilor, pentru că până la urmă eu răspund de acest lucru.

Prin acel ordin a fost călcată în picioare procedura. E foarte simplu, acele propuneri trebuiau să meargă în comitetul tehnic, apoi în CNSU, unde votează membrii CNSU, printre care și miniștrii, și se aprobă cu votul final al președintelui CNSU, care este premierul.

Eu îmi asum aceste lucru, despre asta este vorba. Nu putem să ne batem joc de procedură”, a afirmat premierul Cîțu în cadrul Jurnalului de seară de la Digi24.

„Nu ne putem bate joc”

În continuare, Florin Cîțu a subliniat faptul că decizia demiterii a venit ca urmare a încălcării a procedurii prin semnarea unui document care a fost dat spre publicare fără consultarea CNSU, indiferent de conținutul acestuia.

„Nu are legătură cu ce scria în acel ordin, nu am contesta niciodată acel lucru. Am contestat faptul că nu s-a respectat legislația, nu ne putem bate joc. Mai ales când ești secretar de stat, să nu știi procedura și legislația în vigoare”, a mai adăugat premierul, potrivit Digi24.

Premierul României a reamintit, de asemenea, că orice ministru sau secretar de stat care nu va respecta procedurile va avea aceeași soartă, astfel că nu se acceptă în Guvern astfel de încălcări.

„Ordinul a fost abrogat din primul moment pentru că încălca procedurile. Ordinul a fost publicat după ce nu s-a respectat nicio procedură. Nu avea ce să caute acolo. Dacă vine un domn ministru al Sănătății cu o propunere care trece prin toate filtrele și ajunge în CNSU și o aprobăm, foarte bine, atunci o publicăm.

Mi-am asumat și propunerea MS de a închide magazinele în weekend acolo unde rata de infectare este între 4 și 7,5 la mia de locuitori și circulația să se oprească la ora 20. Mi-am asumat public acest lucru, nu am avut o problemă să fac acest lucru, dar trebuie ca propunerea să urmeze procedura, altfel nu ai ce căuta în Guvern”, a adăugat acesta, în cadrul Jurnalui de seară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI