Florin Cîțu, anunț surpriză pentru persoanele vaccinate. Ce beneficii vor avea în timpul valului patru al pandemiei

Florin Cîțu, anunț surpriză pentru persoanele vaccinate. Ce beneficii vor avea în timpul valului patru al pandemiei

Premierul României surprinde milioane de români cu noua strategie adoptată pentru valul patru al pandemiei. În cazul în care acesta va lovi țara noastră, România va fi împărțită în două categorii: vaccinați și nevaccinați. În funcție de acest criteriu, Florin Cîțu dă asigurări cu privire la existența unor avantaje de partea cetățenilor vaccinați, astfel că nu vor fi vizați de restricții.

Florin Cîțu, despre momentul în care relaxările vor dispărea

Spre deosebire de Ludovic Orban, actualul premier al României le promite românilor că nu va recurge la măsuri atât de drastice precum închiderea mall-urilor, a piețelor sau a economiei, însă va aplica reguli diferite în funcție de statutul de vaccinare. Florin Cîțu a dat asigurări cu privire la gestionarea pandemiei în mod eficient, astfel încât să se evite o situație similară cu cea din valul al treilea.

Acesta a anunțat totodată momentul în care relaxările de care beneficiază cetățenii vor dispărea rând pe rând, odată cu rata de incidență a cazurilor. Pentru a evita presiunea mare asupra sistemului de Sănătate, Florin Cîțu îi îndeamnă pe cetățeni să se vaccineze, o soluție sigură și la îndemâna oricui.

”Când se ajunge la 1 la mie, relaxările dispar, la fel când se ajunge la 2 la mie, la 3 la mie. Vom vedea pe parcurs ce se întâmplă. Sper ca Ministerul Sănătății să fie pregătit. Vom face tot ce ține de noi ca să nu ajungem acolo (n.r. la 1.500 de infectări pe zi). Înainte de valul 3 nu aveam vaccin.

Când s-a terminat valul 3, am spus să nu se reducă nimic pentru COVID. Nu e de speriat, nu ar trebui să ajungem acolo. Soluția este vaccinarea. Dacă ne vaccinăm, nu ajungem acolo, nu punem presiune pe sistemul de sănătate” a explicat acesta.

“Nu vom introduce restricții pentru vaccinați”

Florin Cîțu a transmis că persoanele vaccinate nu vor avea parte de restricții, însă anumite constrângeri vor fi aplicate pentru toată lumea, cum ar fi circulația pe timpul nopții.

“Nu putem să restricționăm pentru persoanele vaccinate. Când ajumge la 1 la mie, 2 la mie, 3 la mie, nu vom introduce restricții pentru vaccinați. Dar nu putem să impunem condiții doar pentru nevaccinați, de exemplu circulația noaptea.Nu voi închide piețele, mall-urile, nu voi închide economia”, a declarat premierul Florin Cîțu la Digi24.

Cu privire la restricționarea accesului în restaurante și mall-uri pentru cei nevaccinați, Cîțu a explicat că au fost discuții în acest sens, dar fără nicio concluzie până în acest moment. Acesta a dat asigurări că în momentul adoptării unei decizii finale, toată lumea va afla.

„Nu s-a luat nicio decizie în acest sens și le spun colegilor mei că nu are sens să aruncăm în spațiul public ceea ce noi discutăm acum. Când vom lua o decizie, vom prezenta. Dar deciziile le luăm după ce avem propunerile celor de la INSP, specialiști, apoi luăm o decizie. Suntem pregătiți nu numai de valul patru. Suntem pregătiți să depășim pandemia, de fiecare dată. Sunt sigur că și Ministerul Sănătății este pregătit”, a dezvăluit Florin Cîțu, cu o zi în urmă.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe