Florin Cîțu, anunțul la care niciun român nu mai spera. Ce noi măsuri de relaxare vor fi introduse de Paște

Florin Cîțu, anunțul la care niciun român nu mai spera. Ce noi măsuri de relaxare vor fi introduse de Paște
Florin Cîțu, anunț incendiar despre relaxarea din perioada Paștelui Sursă foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Veste excelentă pentru românii care doresc să sărbătorească Paștele ortodox. În urmă cu puțin timp, premierul Florin Cîțu a transmis propunerile pe care le va prezenta astăzi în cadrul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Ce libertate vor avea cetățenii de Paște

Mersul la biserică în noaptea de Înviere este unul dintre cele mai puternice simboluri ale Paștelui, mulți creștini fiind speriați de faptul că acest drept le-ar putea fi îngrădit. Pentru cei care doresc să evadeze puțin din oraș, măsurile foarte stricte odată cu intrarea în sezonul estival reprezintă o constrângere care îi afectează psihic.

În încercarea de a mulțumi cât mai multe categorii de cetățeni, Florin Cîțu a transmis în urmă cu puțin timp propunerile sale privind relaxarea din noaptea de Înviere și minivacanța de Paște. Acesta a subliniat faptul că, dacă propunerile sale vor fi acceptate, evenimentele se vor desfășura conform regulilor de protecție anti-Covid-19.

„Propuneri importante pe care le transmit astăzi CNSU:

– pentru cei care vor merge la slujba de Paşte, circulaţia pe timpul nopţii să fie permisă până la ora 5,00;

– magazinele să rămână deschise până la ora 20,00 vineri, înainte de Paşte;

– staţiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact aşa cum sunt acum staţiunile de la munte)”, a anunţat premierul pe Facebook.

Florin Cîțu, avertisment cu privire la sporurile primite de angajați

Actualul premier și fostul ministru al Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat eliminarea multor sporuri existente astăzi ca metodă de remunerare pentru angajați. Acesta a atras atenția asupra necesității finalizării proiectului legii salarizării, astfel încât, în cazul în care vor mai exista sporuri, acestea să fie pentru o categorie foarte mică de angajați, în cazuri excepționale.

„În şedinţa de Guvern de astăzi am cerut ministerelor avizatoare să vină cu puncte de vedere pe memorandumul Ministerului Muncii referitor la legea salarizării. Trebuie să venim cât mai repede cu o lege a salarizării.

Mi-am exprimat public opinia, voi vedea cu ce formă va veni Ministerul Muncii în final după ce va discuta cu ministerele respective, dar, aşa cum am mai anunţat, nu cred că în această formă vom mai vedea sporuri sau dacă vor exista sporuri, acestea vor fi doar pentru o foarte, foarte mică categorie, cazuri foarte speciale.

Dar astăzi am spus ministerelor să vină cu avize, pentru ca săptămâna viitoare să aprobăm acest memorandum”, a afirmat Florin Cîţu, în cadrul unei conferințe susținute miercuri, potrivit News.ro.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI