Florin Cîțu, anunț de ultimă oră pentru români: „Am promis, am făcut”. Ce vor putea face cetățenii de azi înainte

Florin Cîțu, anunț de ultimă oră pentru români: „Am promis, am făcut”. Ce vor putea face cetățenii de azi înainte
Florin Cîțu, despre capacitate crescută de vaccinare Sursă foto: Guvernul României

Premierul României a transmis un anunț de ultimă oră cu privire la creșterea capacității de vaccinare, astfel că, începând de astăzi, mai multe persoane vor putea fi vaccinate zilnic, iar timpul de așteptare va fi mai scurt. Florin Cîțu le recomandă tuturor românilor să se vaccineze, subliniind că această opțiune este singura cale către revenirea la normalitate.

Vaccinarea este singura cale către o revenire la normal

În urma tuturor evenimentelor tensionate din ultimele ore, Florin Cîțu a găsit prilejul de a anunța și o veste bună printre atâtea rele. Având în vedere presiunea din secțiile ATI, premierul înseamnă populația să meargă să vaccineze, anunțând că, începând de astăzi, capacitatea de vaccinare a crescut, fiind atins pragul de 115.000 de persoane pe zi.

Din fericire, în România există suficiente doze de vaccin, astfel încât, un număr mare de persoane să poată fi vaccinat în următoarea perioadă.

„Vești importante pentru români! Am promis, am făcut. De astăzi capacitatea de vaccinare a ajuns la 115.000 de persoane pe zi. Vă încurajez pe toți să vă vaccinați. Este SINGURA cale de a scăpa de pandemie.

Pentru revenirea cât mai rapidă la normalitate este nevoie de un efort comun. Doar dacă ne implicăm cu toții, dacă suntem responsabili și respectăm în continuare măsurile sanitare, este posibil să ne reluăm viețile de dinainte de pandemie”, a anunţat preierul Florin Cîţu, marţi, pe pagina de Facebook.

Când ar putea reveni România la normalitate

În urmă cu câteva zile, premierul Florin Cîțu a anunțat că autoritățile intenționează ca în luna august să fie atins obiectivul de zece milioane de români vaccinați, moment în care ar putea avea loc și relaxarea restricțiilor, inclusiv, renunțarea la masca de protecție.

„Obiectivul meu și al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ține: – până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane; – până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane.

Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinați, putem lua în considerare renunțarea la masca de protecție. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectați măsurile de protecție și să mergeți la vaccinare”, a scris premierul.

Potrivit premierului, relaxarea ar urma să aibă loc în două etape, o dată la începutul lunii, iar ulterior, la începutul lunii august. Dacă acest obiectiv s-ar realiza, cetățenii ar

„Vreau de la 1 iunie să relaxăm aceste condiții în 2 etape, 1 iunie și apoi sfârșitul lunii iulie când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate să revenim la normal. Și să revenim la normal înseamnă să revenim la viața de dinainte: fără restricții, fără mers noaptea, fără măști și așa mai departe. Trebuie să ne vacinăm ca putem să ajungem acolo”, a adăugat prim-ministrul.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI