Florin Cîțu, adevărul despre relaxarea restricțiilor mai devreme decât s-a anunțat. Ce se va întâmpla în cursul zilei de astăzi

Florin Cîțu, adevărul despre relaxarea restricțiilor mai devreme decât s-a anunțat. Ce se va întâmpla în cursul zilei de astăzi
Florin Cîțu, anunț despre relaxarea restricțiilor

Anunțul făcut de președintele României, în cursul zilei de ieri, a bucurat toții românii. Astfel, începând cu 15 mai, cetățenii nu vor mai fi obligați să poate mască în exterior, excepție făcând anumite locuri, iar restricțiile de noapte vor dispărea. Pentru că autoritățile au afirmat în repetate rânduri că nu vor exista relaxări până șa 1 iunie, Florin Cîțu a explicat ce anume s-a schimbat în planul inițial.

„Valul trei a mers mai bine decât ne așteptam”

Florin Cîțu a explicat joi seară motivele pentru care relaxarea restricțiilor a fost făcută cu două săptămâni mai devreme decât era prevăzut. Noile vești au bucurat cetățenii epuizați de atâtea restricții, însă au ridicat și semne de întrebare cu privire la regândirea acestor decizii.

Potrivit premierului, printre factorii care au condus la o relaxare mai rapidă se numără rata de pozitivare scăzută mai multe zile la rând, demersul bun al campaniei de vaccinare, cu peste 100.000 de persoane imunizate zilnic, dar și alți factori importanți.

„Am avut mai multe scenarii, am discutat și cu domnul președinte și am zis să extindem puțin indicatorii la care ne uităm și dacă vom avea rezultate mai bune la acești indicatori, vom lua măsurile mai devreme. A fost un cumul de factori, dar am văzut că a mers mai bine valul 3 decât ne așteptam.

Rata de pozitivare scăzut mai rapid decât ne așteptam, în corelație cu campania de vaccinare mai bună. Avem deja, de câteva zile, peste 100.000 de persoane care se vaccinează zilnic și în acest context am spus că e momentul să luăm această decizie”, a transmis Cîțu, la Digi24.

„Românii înțeles să se vaccineze”

Potrivit premierului, relaxarea timpurie a restricțiilor este un premiu pentru implicarea românilor în lupta cu pandemia, prin vaccinare. Acesta i-a îndemnat pe cetățeni să se vaccineze în număr cât mai mare, astfel încât, țara noastră să se îndrepte cât mai repede către luminița de la capătul tunelului, revenind la o viață cât mai aproape de normal.

„Am reușit să luăm această măsură mai repede pentru că românii au înțeles să se vaccineze. Dacă vrem să avem următoarele etape de relaxare trebuie să ne vaccinăm, altfel va fi mai grea revenirea la normalitate. Cu cât ne vaccinăm mai repede, cu atât revenim mai repede la normalitate”, a adăugat premierul.

Premierul a insistat asupra monitorizării permanente a situației epidemiologice, astfel încât, următoarele etape de relaxare vor avea loc doar în condiții favorabile.

„Ceea ce am făcut acum este un pas spre revenirea la normalitate, pentru că am avut o campanie de vaccinare de succes şi avem indicatori care ne arată că suntem într-o perioadă bună, dar vom evalua permanent ce se întâmplă cu aceşti indicatori.

Mâine vom face hotărârea de guvern. Mâine vom avea hotărârea CNSU şi vom mai veni cu detalii exact despre ce se întâmplă între 15 mai şi 1 iunie”, a concluzionat premierul.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI