Florin Cîțu, acuzații grave la adresa lui Alexandru Rafila: „Aș vrea să văd cum a fost fundamentată decizia”

Florin Cîțu, acuzații grave la adresa lui Alexandru Rafila: „Aș vrea să văd cum a fost fundamentată decizia”
Alexandru Rafila și Florin Cîțu

Liderul PNL și-a exprimat nemulțumirea vizavi de renunțarea României privind certificatul verde de vaccinare la locul de muncă. Potrivit lui Florin Cîțu, decizia îi aparține ministrului Sănătății, căruia îi cere să-i explice fundamentul pe care s-a bazat când a luat această hotărâre în detrimentul ratei de vaccinare.

Florin Cîțu reclamă scăderea numărul de vaccinări

Liderul PNL este foc și pară din cauza deciziei luată de Ministerul Sănătății împreună cu Guvernul, prin care certificatul verde nu devine obligatoriu la locul de muncă. Potrivit politicianului, acesta ar fi unul dintre motivele principale ale scăderii ratei de vaccinare, având în vedere numărul fulminant de vaccinăr atunci când proiectul de lege a fost introdus în Parlament și semnat de o parte din politicieni. Mai mult,

„În momentul în care proiectul de lege pe care l-am introdus în Parlamentul României, semnat alături de câțiva colegi din PNL și UDMR, a fost doar depus, numărul persoane vaccinate a crescut la peste 100.000 de persoane.

Este în continuare în Parlament, înțeleg că nu mai este nevoie. Decizia la Ministerul Sănătății și Guvern este că nu mai e nevoie de un certificat verde. Ca să fiu de acord cu ceva (că nu mai trebuie certificat verde – n.r.) trebuie să fie prezentate argumentele unei decizii. Deocamdată noi vorbim pe declarații. Aș vrea să văd cum a fost fundamentată decizia că un certificat verde nu ar duce la creșterea numărului de vaccinări”, a transmis fostul premier.

„Certificatul verde ar fi dus la mai multe persoane vaccinate”

În continuare, Florin Cîțu susține că dorește să vadă dovezi care să ateste că această decizie de eliminare a certificatului verde nu influențează negativ vaccinările. În cazul în care specialiștii vor demonstra că adoptarea acestui certificat nu ar fi dus la creșterea numărului de vaccinări, atunci  va înțelege și se va conforma deciziei.

„Dacă există specialiști care spun că chiar dacă adoptăm certificatul verde în acest proiect de lege și ne arată fundamentat că nu ar fi dus la o creștere a numărului de persoane vaccinate, bineînțeles că nu aș avea nicio problemă.

Dacă nu, bineînțeles că rămân la opinia pe care am avut o până acum, că ar fi ajutat și numai că e opinie, a arătat foarte clar condițiile care ar fi dus la mai multe persoane vaccinate”, a transmis Florin Cîțu, la Digi24.

Vă reamintim că, în urmă cu câteva zile, Alexandru Rafila a anunțat că nu mai vede eficientă măsura urgentării certificatului verde, explicând că până în momentul în care se va putea implementa acest proiect, vor mai trece câteva săptămâni, timp în care cazurile de Covid-19 din România vor scădea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI