Florin Călinescu și viața sa politică. Ce spune despre o posibilă reîntoarcere

de: Alexandra Chivu
07 04. 2021

Ce spune Florin Călinescu, cel care în 2000 îl depășea pe fostul președinte Emil Constantinescu în topul popularității, despre o posibilă reîntoarcere în politică?

Florin Călinescu, despre o posibilă reîntoarcere pe scena politică

Florin Călinescu a candidat, în 2008, din partea PNL, pentru un loc de senator în colegiul nr. 4 din Argeș, dar nu a fost ales. Între anii 2000 și 2014, a fost director al Teatrului Mic. Acesta a revenit în politică în vara lui 2019, când a înființat Partidul Verde, președinte al cărei formațiuni politice a fost. „Partidul Verde nu e stânga, nu e de centru stânga și nu va face niciodată vreo alianță cu PSD”, menționa el.

Juratul de la ”Românii au talent” afirma că a declinat oferte de la majoritatea partidelor pentru că nu îi agreează „pe niciunii de pe piață”. De asemenea, a completat că partidul vrea să arate românilor că „se poate face o altfel de politică, diferită de cea practicată de partidele existente”.

„Nu mă consider un mare creier politic sau un mare gânditor, nu sunt Churchill, de Gaulle sau Cicero, problema este că pentru oameni contează astăzi foarte tare mijlocul mijlocul de comunicare, când sunt bombardați cu informație profesionistă, pe TV, radio și internet, iar cei care vor să transmită mesajele pot să o facă.

Mâine, poimâine, pot să devin un fel de Ion Cristoiu sau CTP, cu adevărat profesionist și important pentru populație”, a declarat Călinescu într-un interviu pentru Aleph News.

Își compară viața cu raftingul

„Niciodată în viață nu îmi pare rău, că e un sport foarte frumos care se cheamă rafting, și nu poate să îți pară decât bine când ajungi la sfârșit fără să ai capul spart sau, doamne ferește, șira ruptă. Eu, de când mă știu, fac rafting, că e teatru, cinema, televiziune, politică, cetățenie și așa mai departe, pentru mine totul este ca în rafting”, a mai spus vedeta Pro TV.

Sunt actorii mai buni în politică?

„Nu sunt actorii mai buni în politică. Contează să fii bun comunicator, nu ține neapărat de o încadrare în cartea de muncă. Dacă ești bun comunicator, poți să transmiți anumite mesaje, fie ele și în politică”, e de părere Călinescu.