Florin Busuioc, operat de un șomer. Cine i-a salvat viața lui Busu

Florin Busuioc a fost operat de urgență marți seara, 6 noiembrie, după ce a făcut infarct în urma unui spectacol de teatru de la Craiova, în care a jucat. Busu ar fi fost operat de un tânăr șomer care i-a salvat viața. Ministrul Sănătății spune însă că nu rezidentul l-a operat pe actor, ci o întreagă echipă de specialiști.

ACTUALIZARE Ora 14:00 Busu a fost urcat într-un elicopter SMURD pentru a fi transportat la București, la Spitalul Fundeni.

ACTUALIZARE Ora 12:05 Ministrul Sănătății Sorina Pintea a declarat pentru Digi24 că Florin Busuioc nu a fost operat de către rezidentul Eugen Țieranu. El doar a asistat la operație:

„Am fost în legătura cu cei din Craiova până aseară târziu. El (Florin Busuioc n.r.) nu a fost stentat de către un medic rezident. Medicul rezident a făcut parte din echipa, a asistat la această procedură, dar stentul a fost pus de un medic primar. A mai asistat un medic cu competențe europene. […]”, a declarat Sorina Pintea.

„O echipă a venit de acasă condusă de doctorul Paul Trașcă, medic primar cu competențe în cardiologie intervențională. A fost sunat șeful de secție, care nu a răspuns la telefon. Există spitale care nu au secție de cardiologie intervențională și nu au număr de medici necesari pentru a face o gardă. Atunci în România se practică garda la domiciliu. Din echipa a mai făcut parte acest medic rezident în ultimul an. Își dă specialitatea în noiembrie, dar nu va rămâne șomer. Spitalul din Craiova scoate posturi la concurs, dar există o metodologie care funcționează și trebuie respectată. Nu înțeleg de unde informația că va rămâne șomer”, a mai adăugat Ministrul Sănătății.

Florin Busuioc, operat de urgență, după ce a făcut infarct la teatrul din Craiova

Marți seara, actorul și prezentatorul Florin Busuioc a suferit un infarct miocardic în jurul orei 21:30, după ce a ieșit de pe scena Filarmonicii din Craiova. La finalul spectacolului, Busu a început să se simtă rău. A vrut să iasă din teatru, la aer, dar n-a reușit și și-a pierdut cunoștința. Colegii săi au efectuat apoi șase apeluri la 112, până a ajuns ambulanța.

Florin Busuioc a fost apoi transportat la Spitalul Județean din Craiova și internat la Terapie Intensivă. S-a pus problema transportării lui la București cu un elicopter SMURD, dar condițiile meteo mai mult ar fi crescut riscurile pentru pacient.

Busu a fost operat în cadrul Clinicii de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară, inaugurată în primăvara acestui an, echipată după standarde europene, dar fără medici.

Potrivit Adevărul, șeful clinicii este dr. Octavian Istrătoaie, care a fost de negăsit în seara în care viața prezentatorului depindea de ajutorul unui medic specialist. În acest caz, managerul spitalului și-a luat angajamentul de a aproba operația lui Busu chiar și fără directorul clinicii.

Așa a ajuns actorul pe mâna lui Eugen Țieranu și a lui Paul Trașcă. Țieranu are doar 30 de ani și abia se află la finalul rezidențiatului, deci încă nu este angajat al spitalului județean. El nu se afla la clinică în momentul sosirii urgenței, deci a fost sunat și a acceptat să se prezinte la spital să facă intervenția chirurgicală. L-a luat și pe colegul său, Paul Trașcă și au fost asistați și de dr. Emilia Goanță, medic electrofiziolog.

Operația a durat doar zece minute și a fost efectuată de cel mai tânăr dintre medici, adică de Țieranu.

De la 1 ianuarie 2019, el va avea statutul de șomer, pentru că își va termina rezidențiatul. A încercat să se angajeze la clinica de cardiologie, dar nu a fost acceptat sau nici măcar nu i-a fost luată în seamă solicitarea deoarece conducerea spitalului tergiversează de luni de zile scoaterea la concurs a posturilor. Se merge pe principiul nimeni nu intră și, preferabil ca nimeni să nu plece.

Conform sursei citate, starea lui Florin Busuioc este mai bună, dar, în continuare este în stare de inconștiență și este exclusă transportarea lui la București.

Sursa: Adevărul
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI