Florile pe care să nu le ţii niciodată în dormitor. Provoacă insomnie, sigur nu ştiai

de: Ionuț Vieru
20 05. 2023

Cu toții avem cel puțin o floare în casă, fie ea trandafir, orhidee, lalea sau oricare altă specie, după bunul plac. Cu toate acestea, există anumite flori dăunătoare pe care nu ar trebui să le ținem niciodată în dormitor, spun specialiștii. Aflați în rândurile următoare care sunt acestea.

De ce nu este bine să dormi cu unele flori în cameră

Dormitul cu flori în cameră nu este o idee rea, însă trebuie să aveți mare grijă în cazul în care sunt alergici. Crinul, de exemplu, este o plantă foarte frumoasă, însă poate avea efecte negative asupra somnului și stării de sănătate, în unele cazuri.

Crinul este o plantă care emană un miros puternic, care poate fi deranjant uneori pentru anumite persoane. Acest lucru poate duce la dificultăți de respirație sau la probleme respiratorii, precum astmul.

De asemenea, crinii produc polen, ceea ce poate provoca reacții alergice, cum ar fi iritația pielii, a nasului sau a ochilor. Mai mult de atât, polenul poate duce la congestie nazală, tuse sau strănuturi. Toate acestea pot afecta calitatea somnului într-un mod negativ.

Cu toate că pot fi dăunătoare în anumite cazuri, plantele de apartament reprezintă cea mai bună metodă naturală de a curăța și împrospăta aerul din casă. Trebuie doar să fiți atenți la cei din jurul dumneavoastră, dacă sunt alergici sau nu la aceste plante.

Citește și: Plantele pe care trebuie să le ai în casă pentru un aer curat. Ce beneficii nebănuite au

Plante populare care sunt otrăvitoare

  • Ficusul

Ficusul mai este denumit și smochinul înlăcrimat sau copacul lui Benjamin. Acesta conține în frunze și în tulpină o sevă lăptoasă care este foarte toxică. Există circa 800 de specii de arbori ficus, dintre care majoritatea sunt în ghiveci.

De cele mai multe ori, pericolul la care ne supunem atunci când atingem un ficus este mâncărimea pielii, însă și inflamațiile sunt foarte comune. Pentru a remedia aceste reacții, este nevoie de sfatul medicului.

  • Crizantema

Crizantema are o varietate foarte mare de culori. Există circa 150-200 de specii de crizanteme, care cresc înălțându-se deasupra solului, însă în timp se pot transforma în arbuști. Crizantema este toxică pentru oameni, dar nu într-o doză periculoasă. Atingerea ei poate provoca mâncărimi și usturimi ale pielii.

Citește și: Nu mai uda florile cu apă. Ai procedat greșit toată viața, de asta nu arată spectaculos deloc

  • Lăcrămioara

Aceste flori cunoscute și sub numele de mărgăritar sau clopoței, însă sunt și toxice. Ingestia unei cantități nu este foarte dăunătoare, însă în cantități mari pot exista consecințe foarte mari. Câteva dintre simptome sunt: amețeli, stare de greață și de vomă, duri la nivelul gurii, dureri abdominale și crampe stomacale.