Florile pe care să le plantezi în august, în ciuda temperaturilor ridicate. Lista secretă a grădinarilor de top

de: Redacția
10 08. 2024

După cum ne spun experții în horticultură, există florile pe care să le plantezi în august, atât de interior, cât și de exterior, în ciuda temperaturilor ridicate. Dar, tu știi care sunt aceste flori? Citește mai departe și află lista secretă a grădinarilor de top.

Grădinile de succes au multe forme

Grădinile de succes au multe forme. Dar pentru a reuși, va trebui să identifici provocările condițiilor din grădină și să alegi plantele potrivite pentru a se dezvolta.

Pentru mulți dintre noi, căldura unei veri lungi este una dintre principalele situații de rezolvat. Vestea bună este că există multe plante suficient de rezistente și durabile pentru a prospera atunci când vara pare decisă să ne prăjească și pe noi și plantele noastre.

Luați în considerare plantele anuale, perene și arbuștii enumerați mai jos dacă vă confruntați cu veri lungi cu destul de multă căldură și multe zile însorite.

Experții  vobesc despre florile pe care să le plantezi în august

Deși, în mod tradițional, luna august nu este luna care îți vine în minte atunci când te gândești să plantezi flori noi în grădină, există o serie de semințe care pot fi semănate în această lună.

Acestea includ plante colorate de interior și opțiuni uimitoare de exterior. De fapt, există numeroase flori pe care să începi să le plantezi în august și care vor putea fi pregătite pentru toamna și iarna viitoare.

Experții au împărtășit calendarul pe tot parcursul anului, astfel încât să te poți asigura că plantezi florile potrivite în fiecare lună. Iată doar câteva dintre florile pe care le puteți planta în august, în ciuda temperaturilor ridicate.

Cactus în lista cu florile pe care să le plantezi în august

Cactusul este planta perfectă pe care să o adaugi caseiîn această lună. În calendarul lor, experții în grădinărit explică cum să începeți cu propria plantă de cactus.

Cactușii aduc farmecul deșertului în casa dvs. cu aspectul lor unic și nevoile lor de îngrijire ușoară. Cactușii sunt perfecți pentru cei care caută o notă de arid în interior.

Pelin printre florile pe care să le plantezi în august

În ceea ce privește pelinul, a fost numit cândva „aspirina medievală” datorită calităților sale vindecătoare, spun experții.

Așadar, semințele de măceșe în aer liber, în luna august, în paturi de semințe pregătite.

Potentilla au nevoie de puțină umbră

Superbele flori de potentilla pot fi plantate în august, experții sugerând să optezi pentru o secțiune însorită a grădinii, care să aibă puțină umbră după-amiază.

Semințele de Potentilla trebuie plantate la o distanță de 20 până la 45 cm una de cealaltă și, deși preferă un sol ușor acid, pot fi plantate și în sol simplu.

Lista secretă a grădinarilor de top

În afară de plantele menționate anterior, mai există o serie de plante, aflate pe lista secretă a grădinarilor de top, și care intră în aceeași categorie a florilor ce pot fi cultivate în această perioadă.

Macul de California printre florile pe care să le plantezi în august

Macul californian poate fi o floare cu o durată de viață destul de scurtă, dar se dezvoltă bine chiar și în condiții dificile și necesită puțină sau deloc atenție.

Această plantă rezistentă, tolerantă la secetă, va muri la sfârșitul sezonului, ceea ce face ca sezonul lor de înflorire să fie momentul perfect pentru a planta mai multe pentru înflorirea din anul următor.

Morcovul sălbatic se plantează direct afară

Semințele de morcov sălbatic germinează cel mai bine iarna și ar trebui să fie plantate la sfârșitul lunii august, când începem să ne îndreptăm spre toamnă.

Când vine vorba de plantarea morcovului sălbatic, experții spun că semănarea semințelor se face direct afară și apoi se acoperă cu un strat subțire de pământ.

Este nevoie de doi ani pentru ca planta să înflorească, așa că, dacă dorm un spectacol continuu, ar trebui semănate semințe în fiecare an.

Floarea siberiană nu este pretențioasă

Plantarea florii de perete siberian în august va oferi o înflorire frumoasă în primăvara următoare. Semințele trebuie plantate în aer liber, în compost de semințe umed și bine drenat.

Acestea trebuie apoi acoperite cu un strat de vermiculită și menținute umede. Germinarea ar trebui să fie completă în decurs de o săptămână sau două de la plantare.

Coleus una din florile pe care să le plantezi în august

Pentru plantarea coleusului, experții spun că este nevoi e să umplem o tavă de semințe sau un recipient mic cu un amestec pentru ghivece de bună calitate, bine drenat.

Ulterior se pun semințele deasupra pământului și se apasă ușor, fără a le acoperi cu pământ, deoarece semințele de coleus au nevoie de lumină pentru a germina.

Tava trebuie apoi acoperită cu plastic și așezată pe un pervaz cald, solidul trebuie menținut umed, iar răsadurile trebuie udate în mod regulat.

Concluzie

Deși, aparent, această lună ste una nu pre propice, iată că se poate. Acum ai aflat care sunt florile pe care să le plantezi în august. Tot ce ai de făcut acum, este să te apuci de treabă.