Florile de apartament care rezistă mult timp. Casa ta va arăta mult mai bine cu aceste plante, nu sunt pretențioase

de: Iulia Statie
07 10. 2021

Florile de apartament pot să înfrumusețeze imediat casa. Mulți români preferă să aibă un decor mult mai interesant și își cumpără diferite plante, dar este important ca, înainte de toate, să se informeze cu privire la îngrijirea lor.

Ce plante trebuie neapărat să ai în apartament

Plantele sensibile se ofilesc imediat dacă nu li se acordă îngrijirea necesară. Gândește-te la stilul tău de viață înainte de a decora casa pentru a vedea ce plante rezistă cât mai mult în cazul în care iubești vacanțele sau pur și simplu vrei să salvezi cât mai mult timp.

Zamioculcas

Palmierul Smarald, sau Zamioculcas, înfrumusețează imediat o locuință datorită frunzelor verzi pe care le are. Această plantă purifică aerul și nu este greu de îngrijit, dar trebuie să fie udată cât mai des pentru a nu se ofili. Ea se dezvoltă și în locuri cu lumină scăzută și temperatură situată între 13-26 de grade.

Aloe Vera

Aloe Vera trece testul timpului! O poți așeza într-un loc luminos pentru a se dezvolta și a te bucura de toate proprietățile pe care le oferă. În sezonul răcoros este necesar ca ea să primească apă într-un mod moderat, iar iarna, cantitatea de apă să fie una redusă, astfel că poate să fie păstrată cât mai mult timp.

Filodendron

Planta cățărătoare este perfectă pentru persoanele care preferă un design minimalist și au o viață ocupată. Aceasta nu trebuie să fie lăsată într-un loc luminos, mai ales pentru că frunzele sale se pot arde din cauza căldurii. De asemenea, planta trebuie să fie udată doar o singură dată pe săptămână.

Crinul Păcii

Crinul Păcii purifică aerul, așa că nu mai ai nevoie de un dispozitiv complicat dacă îți cumperi această plantă. Ea trebuie să fie udată în mod regulat, iar în sezonul răcoros cât mai rar.

De asemenea, floarea nu trebuie să fie ținută sub razele directe ale Soarelui pentru a rezista cât mai mult în apartament, potrivit Clickpentrufemei.ro.

Potos

Iedera Diavolului, cunoscută drept Potos, este preferată de cei care își doresc o oază de relaxare în propria casă. Aceasta crește ca o viță de vie și rezistă perfect în locuri luminoase, având nevoie să fie udată o dată pe săptămână, spre bucuria celor care au un program cât mai aglomerat.

Planta rezistă și 10 ani dacă sunt respectate regulile, astfel că o să te poți bucura de un spațiu verde în apartament, fără să depui prea mult efort pentru a întreține Iedera Diavolului.