Floarea extrem de toxică din grădina ta. Nu o mai planta în curte, e frumoasă, dar te pune în pericol!
Plantele din curte reprezintă o modalitate excelentă de a adăuga un plus de viață și culoare locului în care trăiești, cu atât mai mult dacă îți place grădinăritul. Este important să fii atentă la opțiunile pe care le ai și să nu faci alegeri doar în baza unui aspect estetic plăcut. Playtech Știri îți prezintă floarea extrem de toxică din grădina ta. Probabil nu știai despre pericol.
Floarea extrem de toxică din grădina ta
Dacă îți place grădinăritul, mai mult ca sigur ți-ai organizat și o mică grădină în curte, unde ai plantat diverse flori. Este o activitate ce pe multe gospodine le pasionează. Rezultatul final – plantele îngrijite, înflorite – satisface pe toată lumea. Puțini sunt cei care acordă importanță și altor detalii, poate mai importante.
Nu toate florile care arată plăcut reprezintă o alegere potrivită pentru a fi plantate în grădină. Unele pot fi extrem de toxice și pot provoca daune animalelor de companie, dar și oamenilor. Înainte de a planta o floare în curte, este bine să te informezi cu privire la eventualele pericole pe care le-ar putea prezenta.
Playtech Știri îți explică în materialul de astăzi riscurile la care te-ai putea supune, în cazul în care ai această floare în grădină. Multe românce o iubesc, ea fiind una dintre cele care anunță primăvara. Nu este, însă, o idee foarte bună să o plantezi în curte, dacă ai animale de companie sau copii.
Se numără printre cele mai populare plante de primăvare, care cresc ușor și rapid. Simbolizează reînvierea, speranța, însă sunt toxice atât pentru animale, cât și pentru oameni. Ingerată, poate conduce la afecțiuni de sănătate destul de severe. Nu te mai ținem în suspans și îți spunem exact despre ce plantă este vorba: narcisa.
La ce riscuri te supui, dacă o ai în curte
În cazul în care deții o curte largă și obișnuiești să primești oaspeți sau să organizezi diverse evenimente, este bine să fii la curent cu câteva detalii. Narcisa, deși este foarte frumoasă și fină, se numără printre cele mai toxice flori pe care româncele obișnuiesc să le planteze în grădini sau curți.
După plantare, bulbii de narcise sunt confundați de multe ori cu ceapa, existând riscul ingerării sale. Această acțiune poate să declanșeze probleme serioase, atât în cazul animalelor de companie, cât și în cazul oamenilor. Printre cele mai comune semne de intoxicație se numără: starea de greață, voma, crampele și diareea.
Citește și: Poiana Narciselor, un loc de poveste în România: are milioane de flori și este deschis tuturor românilor
Riscurile nu se opresc, însă, aici. Specialiștii spun că, în cazul ingerării unei cantități mari de bulbi de narcise, oamenii se pot confrunta inclusiv cu bătăi neregulate ale inimii. Așadar, înainte de a o planta în grădină sau în curte, asigură-te că te poți proteja de astfel de efecte, dacă nu vrei să renunți la ea.