Fiul pacientei nevăzătoare care s-a prăbușit de la etajul trei al spitalului, dezvăluiri șocante: „Criminalii ăștia au lăsat-o să moară”

Fiul pacientei nevăzătoare care s-a prăbușit de la etajul trei al spitalului, dezvăluiri șocante: „Criminalii ăștia au lăsat-o să moară”
Fiul pacientei nevăzătoare din Marghita, acuzații grave

Caz șocant în județul Bihor, acolo unde o pacientă nevăzătoare internată la spitalul din Marghita a căzut accidental. Fiul, răvășit de durere, face acuzații grave și cere ca vinovații să plătească.

Ce tratament inuman a primit femeia

Ioan Ola, fiul pacientei decedate la spitalul din Marghita și-a făcut curaj să povestească drama prin care trece de când mama sa a murit. Bărbatul povestește că femeia nu a fost lăsată să fie însoțită de cineva, în ciuda faptului că era nevăzătoare și deținea un certificat de handicap. Mai mult, pacienta a fost internată într-un salon cu paturi libere, iar personalul medical a așezat-o exact în patul de lângă fereastră.

La scurt timp, bărbatul a fost anunțat că mama sa a căzut accidental de la geam, survenind decesul. Nici când era în viață, femeia nu ar fi fost tratată cu mai multă atenție, astfel că personalul care trebuia să se ocupe de îngrijirea acesteia nu și-a dat deloc interesul.

„Mama mea a murit în spital în data de 7 februarie 2021. Era oarbă nu vedea deloc, avea certificat de handicap. Pe mine nu m-a lăsat să o însoțesc nicăieri. Au luat-o cu salvarea de la Subplac au dus-o la spital în Marghita, Bihor.

De la Marghita au trimis-o la Oradea. Atunci noaptea, la 23:30 au trimis-o înapoi la Marghita. Au ţinut-o internată în spital, fără să o schimbe nimeni în spital. I-am adus haine că nu m-au lăsat decât la poartă. I-am dus pachet și marți, și vineri”, a mai explicat fiul pacientei, la Antena3.

Nimeni nu și-a dat seama că pacienta lipsește din salon

Dezvăluirile cutremurătoare ale fiului nu se opresc aici, acesta continuând șirul întâmplărilor halucinante. Potrivit acestuia, mama sa nu a fost înștiințată de nimeni că s-ar afla lângă geam, iar după ce a căzut accidental, nimeni nu a realizat că femeia lipsește. Trupul acesteia a fost observat de o trecătoare, în timp ce medicul care o îngrijea a susținut că nu a recunoscut-o.

„Dacă era nevăzătoare, a căzut de la etajul 3, pe geam. Vă dați seama? Duminică. Cum au pus-o chiar în patul de lângă geam, când erau paturile libere la ușă? Asta nu înțeleg. N-a comunicat nimeni cu ea. Nu i-au spus nimic. Au pus-o în pat acolo, criminalii ăștia și au lăsat o să moară.

După ce a căzut maica-mea nu i-a simțit nimeni lipsa în spital, în salon. Nici n-a știut nimeni când a căzut, ce s-a întâmplat. Mi-a spus medicul că a găsit-o întâmplător, o femeie care a trecut pe acolo şi a văzut-o că era jos. Ei nu au știut. Nici el cu toate că la el era, la doctorul Cristea din Oradea. A zis că nu a recunoscut că e ea. Nu şi-a dat seama că a căzut de la etajul 3.

Au zis că au resuscitat-o, dar medicul legist a scris pe hârtie că a murit cum a căzut. Nu știe nimeni la ce oră a căzut ea pe geam. Femeia ( cea care a dat alarma) a gasit-o la 9:30, cam așa. Nu spune nimeni nimic. Nu vrea să vorbească nimeni în spital. M-au lăsat numai să mă duc la morgă și să o ridic”, a declarat Ioan Ola, fiul pacientei.

Bărbatul susține că a depus plângere scrisă și online, atât la Parchet, cât și la Ministerul Sănătății, însă nimeni nu i-a oferit vreun răspuns.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI