Fițele Reginei Elisabeta și ale Prințului Charles. Cine își măsoară cartofii și cine își calcă șireturile!

Fițele Reginei Elisabeta și ale Prințului Charles. Cine își măsoară cartofii și cine își calcă șireturile!
Fițele Reginei Elisabeta și ale Prințului Charles. Cine își măsoară cartofii și cine își calcă șireturile!/ Foto: Getty Images

Atunci când ești un membru important al Casei Regale Britanice ai toate motivele să aștepți din partea celorlalți cea mai bună servire, cele mai plăcute priviri și cele mai bune intenții. Stilul de viață bogat în privilegii al familiei regale britanice este arhicunoscut, dar ceea ce mulți nu cunosc este că aceste înlesniri sunt însoțite de preferințe absurde pentru oamenii de rând.

Regina Elisabeta și Prințul Charles, pretenții regale: șireturi călcate, biscuiţi încălziţi şi alte lucruri bizare

Purtare pe încercate

De exemplu, Majestatea Sa nu se va putea plânge niciodată că pantofii noi îi fac probleme, pentru că este cineva care îi poartă încălțămintea nouă, întâi rigidă, înaintea ei.

Tipicul lui Charles 

Pantofii reprezintă o sensibilitate și pentru prințul Charles, care are trei valeți personali, dedicați în menținerea unui standard înalt al garderobei princiare. Ei au grijă ca până și pantofii sport ai regalității să fie unii speciali, și nu este vorba despre materialele din care sunt confecționați ori culorile alese, ci de șireturile care completează încălțămintea. Acestea trebuie să fie călcate cu fierul de călcat. Un alt tipic, dar care ar face parte și din etichetă, este ca șireturile să nu-i fie niciodată încrucișate, nefiind un lucru demn pentru statutul său.

Cartofii, comestibili doar dacă au aceeași dimensiune

Toți cartofii sunt măsurați înainte de a fi serviți la Palatul Buckingham, astfel invitații nu vor avea porții mai mici sau mai mari.

Bucătarul de la palat stă cu o tigaie încinsă constant pe aragaz…de pofta prințului 

De cele mai multe ori, prințul Charles adoră să mănânce la finalul meselor brânză și biscuiți. Precum rangul îi e înalt, și servirea lor trebuie să fie în concordanță. Acestuia îi plac biscuiții calzi, nici prea fierbinți, nici prea reci. Asfel, personalul din bucătărie are mereu pregătită o tigaie încălzită pentru situațiile ”de urgență”.

Alimentul interzis la Buckingham

John Higgins, fost chef de la Curtea Regală a Marii Britanii, a dezvăluit că usturoiul este interzis în palat. Alte exemple de pe lista de ”așa nu” de la palat sunt: servirea fulgilor de ovăz zgrunţuroşi şi pregătirea în grabă a mesei câinilor Reginei. Bucătarul a povestit că a ales cândva să toace carnea de iepure pentru cățeii Majestății, în loc să o taie cuburi.

Neglijența i-a fost remarcată, iar în scurt timp a fost invitat să prepara din nou masa patrupezilor, în varianta corectă. Cât despre plăceri, Reginei îi surâde ciocolata, mai ales mousseul de ciocolată, apoi mango, Majestatea știind mereu câte astfel de fucte mai are în frigiderul de la Buckingham.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI