Firea, pusă în fața unor acuzații deosebit de grave: a acordat ajutor de stat ilegal

Firea, pusă în fața unor acuzații deosebit de grave: a acordat ajutor de stat ilegal

Gabriela Firea este acuzată că a acordat ajutor de stat ilegal către companiile municipale. Președintele USR București, Roxana Wring, susține că mai multe companii municipale, care au fost declarate ilegale prin decizia definitivă a Curții de Apel București, primesc ajutor din banii publici.

Acuzațiile pe care Roxana Wring i le aduce Gabrielei Firea sunt extrem de grave: împrumuturi acordate fără dobândă și fără garanții companiilor municipale, majorări de capital social din bani publici și acordarea de contracte și lucrări prin încredințare directă.

„Cele 22 de companii municipale au primit din bugetul Capitalei peste 600 de milioane de euro, bani pe care i-au folosit pentru sedii, salarii, autoturisme și cheltuieli de funcționare. În plus față de aceste sume, companiile au primit și contracte în condiții necompetitive pentru bugetul public. Mai precis, serviciile au fost fie supra-evaluate, fie de slabă calitate, iar singurul motiv pentru care s-au încredințat contractele a fost pentru a justifica existența acestor companii”, precizează președintele USR într-un comunicat.

USR București: „Gabriela Firea nu pune în aplicare decizia instanței”

Curtea de Apel București a decis, pe 22 noiembrie 2018, anularea tuturor hotărârilor Consiliului General al Municipiului București prin care au fost înființate cele 22 de companii municipale ale Primăriei Capitalei pe motiv că hotărârile au fost adoptate ilegal. Gabriela Firea declara la acea vreme că decizia magistraților este una șocantă și că ar putea fi vorba despre o greșeală de interpretare.

Președintele USR București susține că primarul general al Capitalei nu a făcut nimic pentru a pune în aplicare decizia Curții de Apel București și anunță că a sesizat Comisia Europeană „cu privire la ajutorul de stat ilegal acordat companiilor municipale de către Gabriela Firea.”

Roxana Wring este președinte al USR București și consilier în Consiliul General al Municipiului București. A candidat la Primăria Sectorului 3 în anul 2016 și a ieșit pe locul 2. În ultimii ani, a lansat mai multe atacuri la adresa Gabrielei Firea, pe care a acuzat-o că minte în legătură cu problemele Primăriei Capitalei și ale bucureștenilor și că apără interesele unor firme și grupuri de persoane.

Am depus astăzi sesizare la Comisia Europeană privind ajutorul de stat ilegal acordat companiilor municipale de către…

Publicată de Roxana Wring pe Marţi, 19 martie 2019

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI