Fiica lui Nelu Ploieșteanu, dezvăluiri cutremurătoare după înmormântare: „L-am sunat pe Orban, l-am implorat. Tatăl meu a fost îngropat mai rău ca un câine”

Fiica lui Nelu Ploieșteanu, dezvăluiri cutemurătoare

Aneta Gavrilă a povestit joi seară momentele cumplite prin care a trecut de când tatăl său, Nelu Ploieșteanu, a murit. Potrivit fiicei sale, regele muzicii lăutărești a avut parte de un tratament necorespunzător, încă de la internarea în spital, lucru pe care l-a plătit cu viața sa. Femeia critică, de asemenea, modul inuman în care familia a fost obligată să-și înmormânteze ruda, nereușind să schimbe acest lucru, indiferent la cine a apelat.

„Tatăl meu nu a fost tratat corespunzător în primele 48 de ore”

Aneta Gavrilă susține că Nelu Ploieșteanu nu a primit un tratament adecvat pentru complicațiile sale cauzate de infecția cu Covid-19. Deși este extrem de important să se intervină în timp util, în primele 48 de ore, Nelu Ploieșteanu a primit doar oxigen. Atunci când a ajuns la Terapie Intensivă, șansele sale de supraviețuire scăzuseră radical.

„Pe tatăl meu, sâmbătă, când l-am internat la Spitalul Floreasca, l-a tratat un medic cardiolog, care nu a făcut practic nimic, decât i-a pus oxigen, din ce în ce mai mult. Şi atât. A doua zi, a venit un doctor care am înţeles că este pneumolog şi această doamnă doctor Ionescu, care este la Floreasca, nu mai ştia de capul ei când a venit, ce să facă mai repede, pentru că plămânii lui erau de sâmbătă afectaţi în proporţie de 70%.

Era într-o criză de isterie şi atât, nimic mai mult. Nici ea nu a făcut nimic, deci a ajuns la ATI. În momentul în care a ajuns la ATI, nu mai avea nicio şansă. Mi s-a spus de medici cu experienţă în spate, de 40-50 de ani de ATI. Toată perioada asta de participare a lui în ATI a fost de chin pentru el şi pentru noi, bineînţeles.

Nu a avut nici măcar 1% şanse. Cu toate astea, domnul doctor Ţincu se uita în ochii mei şi a spus că a mai avut pacienţi atât de grav şi i-a salvat, în fine”, a declarat fiica artistului, la Antena 3.

Ce răspuns a primit din partea lui Ludovic Orban

Din dorința arzătoare de a schimba ceva din protocolul absurd al înmormântărilor pentru pacienți Covid, fiica lui Nelu Ploieșteanu a apelat la toate cunoștințele pentru a ajunge în legătură direct cu un oficial.

În cele din urmă, Aneta Gavrilă a reușit să-l contacteze pe Ludovic Orban pe care l-a implorat să o ajute. Din păcate, nu a existat o rezolvare în acest sens, iar familia a fost constrânsă să ridice sicriul cu trupul neînsuflețit al artistului, respctând vechiul protocol pentru înmormântări Covid.

“Mi s-a spus că au ajuns până la domnul Orban cererile mele pe care le-am făcut peste tot pe unde am putut şi nu mi-a dat niciun răspuns nimeni. Atunci, eu i-am scris domnului Orban, am făcut rost de numărul lui de telefon şi l-am rugat, în numele tatălui meu, să facă ceva pentru el, dacă se poate, pentru că am înţeles că în foarte multe cazuri s-a putut (…).

Deci eu nu l-a luat pe tata de la IML, pentru că am aşteptat un răspus de la dânsul, pe care nu mi l-a dat, bineînţeles. A spus că revine cu un telefon. După care am aşteptat telefonul acela. Bineînţeles că i-am mai dat mesaje (…) Am înţeles că nu se vrea şi a trebuit să îl iau, că nu mai puteam să îl mai ţin. Dacă aş fi ştiut că astăzi se schimbă legea, l-aş mai fi ţinut şi l-aş fi înmormântat aşa cum merita, nu cum l-am îngropat, aşa cum a fost acest protocol (…) , a mai declarat fiica artistului, la Antena3.

“Niciun om nu merită înmormântat așa”

Cu o mare durere și regret în suflet, fiica lui Nelu Ploieșteanu regretă cel mai mult că nu și-a putut înmormânta tatăl creștinește, că nu l-a putut îmbrăca cu hainele pe care i le cumpărase, dar și mai mult, regretă că cei care ne conduc țara sunt nepăsători la durerea cetățenilor.

“Tatăl meu a făcut ceva în ţara asta. Ei dacă dispar mâine, nu îşi mai aduce nimeni aminte de ei. Tatăl meu va trăi veşnic, pentru că el a cântat, nu a făcut legi care să distrugă inimi.

Cel mai mult m-a deranjat lipsa de empatie faţă de oameni, că nu am putut să îl îmbrac aşa cum trebuia, că nu am putut să îl văd, nu am putut să îl sărut, aşa cum facem noi când ne luăm rămas-bun de la un decedat. Nu am putut să îl bag în biserică.

El era un om foarte credincios, aşa cum ne-a învăţat şi pe noi să fim (…) Nu ar fi meritat tatăl meu să fie înmormântat aşa. Niciun om din lumea asta nu merită să fie înnmormânt aşa. Şi la un câine participă familia şi îl îngroapă cum se cuvine. Şi un câine. Este inuman”, a mai spus Aneta Gavrilă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI