Astăzi, vă propun o rețetă simplă și ușor de făcut Ficăței de pui cu sos de roții și ceapă, fragezi, cu sos dulceag și aromat. Multe țări recunosc ficatul de pui ca o delicatesă. Popoarele asiatice, consideră acest produs un medicament pentru bolile pulmonare, normalizarea vederii și imunitate. La noi în țară, mulți consideră ficatul de pui un subprodus obișnuit, fără prea multe beneficii.
Cu toate acestea, ficatul conține multe vitamine, minerale, aminoacizi și grăsimi nesaturate. Ficatul găinilor conține fier – aproximativ 17,5 miligrame %. aproximativ 140 kcal, la 100 la suta de grame.
Ficatul de pui conține acid folic, vitamina C, riboflavină, caroten, tiamină și niacină. Beneficiile sale sunt foarte importante pentru organism. Ficatul de pui are un efect stimulator asupra proceselor metabolice și hematopoietice, ajută la stimularea întăririi oaselor și a fibrelor musculare, normalizează somnul, reduce riscul de probleme ale sistemului cardiovascular, are un efect normalizator asupra tractului digestiv și stimulează imunitatea.
Pentru această mâncare, folosim o tăviță de 500 grame de ficăței de pui, pe care îi spălăm bucată cu bucată, cu mare atenție, eventual sa înlăturăm, cu grijă, fără să spargem vezica verde, ce poate da un gust amar.
Poftă bună!