Fetiță de 7 ani, împușcată de Poliția Română: care este motivul din spatele gestului exagerat

În urmă cu câteva ore, o fetiță în vârstă de doar șapte ani a fost împușcată de Poliția Română. Evenimentul s-a produs pe raza județului Maramureș.

Evenimentul s-a petrecut aseară, pe 20 iunie, în localitatea Poienile de Sub Munte. O patrulă de poliție a decis ca utilizarea armei de foc este potrivită într-o urmărire, pentru simplul fapt că un șofer a refuzat să oprească mașina pe care o conducea, la semnalul agenților.

Fără să se asigure dacă mai este cineva în mașină, în afară de șofer, un polițist a început să tragă în mașina de teren pe care o urmărea. Gestul inconștient s-a reflectat în împușcarea unei fetițe de doar 7 ani care se afla pe bancheta din spate a mașinii.

Este important de reținut că șoferul cu pricina nu avut arme de foc și nu era dat în urmărire generală. Justificarea gestului agentului de la Poliția Română este că o mașină pe care o urmărea a refuzat să oprească când a fost sesizată. Fetița în vârstă de șapte ani a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare, cu diagnosticul de plagă împușcată în picior.

Din primele informații despre setul de circumstanțe respectiv, polițiștii erau ancorați într-o amplă acțiune pe raza localității Poienile de Sub Munte. Acolo a fost instalat un filtru de poliție, dar șoferul unui autoturism de teren a refuzat să oprească la filtru. Din acel motiv, polițiștii au pornit în urmărirea sa.

Potrivit medicilor care au intervenit la fața locului, după încheierea urmăririi, copilul a fost preluat de un echipaj SMURD EPA cu leziuni la unul dintre membrele inferioare şi transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Baia Mare.

Nu a trecut mult timp de la eveniment, până când purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al județului Mureșt a detaliat propria versiune asupra a ceea ce s-a întâmplat. „Un echipaj de poliţie a pus în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, cu autospeciala de serviciu, pe direcţie frontală, faţă de un autoturism de teren care se deplasa pe raza comunei Poienile de Sub Munte, judeţul Maramureş. Şoferul maşinii de teren şi-a continuat deplasarea şi a accelerat înspre autospeciala de poliţie, virând brusc pe un teren accidentat, pentru a-şi asigura scăparea”, a arătat Florina Meteş.

„Pe timpul urmăririi, şoferul autoturismului a părăsit partea carosabilă, traversând albia Râului Luhei. La scurt timp, poliţiştii au identificat autoturismul, care fusese abandonat într-o zonă din apropiere, parcat lângă o casă. De asemenea, din primele verificări realizate la faţa locului, s-a constatat că, în acea casă, la nişte cunoştinţe, suspectul abandonase 3 minori (2 fetiţe şi 1 băiat), cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani”, a mai arătat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

În ceea ce privește sănătatea copilului împușcat de Poliția Română, se pare că este în afara oricărui pericol. „Fetiţa de 7 ani a fost preluată de un echipaj EPA SMURD la ora 18.09 şi dusă la Centrul de Primire Urgenţe al Spitalului Orăşenesc Vişeu. A primit tratamentul necesar pentru plagă prin împuşcare laba piciorului drept. De aici, a fost preluată de un echipaj tip B şi va fi transportată la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, însoţită de mamă. Este stabilă şi liniştită” a declarat directorul medical al Serviciului de Ambulanță din județul Maramureș.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI