Fenomenul meteo pe care îl prezic pisicile. Sigur nu știai această putere a lor

Fenomenul meteo pe care îl prezic pisicile. Sigur nu știai această putere a lor

Valoarea pisicilor în lumea contemporană e una specială, fapt pentru care nu-i de mirare că apar tot mai multe studii despre aceste feline. Ele relevă lucruri interesante și noi, cum ar fi faptul că pisicile pot prezice vremea, fiind mult mai sensibile la sunete, mirosuri și modificări ale presiunii atmosferice decât noi, oamenii. Iată câteva lucruri interesante despre prietenul tău blănos.

Fenomenul meteo pe care îl prezic pisicile

Pisicile sunt, fără doar și poate, unele dintre cele mai iubite animale de companie. Uneori drăgăstoase, alteori șirete și deseori dornice de joacă, pisicile au un comportament demn de studiat, stârnind interesul oamenilor din cele mai vechi timpuri.

Un studiu realizat în 2020 și publicat în jurnalul Scientific Reports arăta că cea mai bună modalitate de a stabili o legătură emoțională cu o pisică este folosirea așa-numitei „tehnici de clipire lentă“, care constă, după cum îi spune și numele, în a clipi încet.

De-a lungul timpului, s-au aflat numeroase lucruri interesante despre pisici, iar una dintre cele mai captivante informații este faptul că pisicile pot prezice vremea. Da, ați citit bine!

Ca și alte animale, pisicile sunt mult mai sensibile decât oamenii în privința sunetelor, mirosurilor și chiar a modificărilor presiunii atmosferice. Urechile interne ale acestor feline detectează, chiar înainte de furtună, acea scădere bruscă a presiunii, notează stiridinlume.ro.

Citește și: Pisica ta clipește încet când se uită la tine? Mesajul profund pe care îl transmite

Sigur nu știai această putere a lor

În cazul în care furtuna a izbucnit deja la câțiva kilometri de casă, animalul poate chiar să perceapă tunetele din depărtare pe care urechea umană nu le detectează, de altfel.

De asemenea, dacă vei observa cu atenție comportamentul pisicii tale, vei putea afla informații prețioase despre starea vremii. Iată câteva indicii:

  • Dacă pisica doarme cu toate lăbutele sub ea se anunţă vreme rea;
  • Dacă o pisică strănută, atunci vine ploaia;
  • Daca stă cu spatele la foc, se apropie furtuna;
  • Dacă pisica îşi ascute ghearele de piciorul mesei, e semn de îmbunătăţire a vremii;
  • Dacă îşi ascute ghearele de covor, anunţă vânt;
  • Dacă îşi spală urechea cu laba, anunţă ploaie.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe